喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
日本狗都幾仆街,呃成個月noc, 記得noc 有上限
係,個老闆狗撚到
不過樓主book個間係芝麻仁開
您係知錯就直接賠70萬yen啦

我係香港揸左18年車,次次去日本都買全保

差得個1000蚊為咩唔買?

1000蚊唔買既,就認錯啦
全保即係呢個?
但我見上限只係50000yen?

果5萬円係墊底費

1100果個係5萬墊底費都唔駛

但要賠營業損失

1650係營業損失都包埋
係唔係旅遊保險又唔搵間包自駕賠償
我都唔明點解唔搵翻間大廠租,車款齊,拎車還車方便,仲要次次全部還車都無理有無花,淨係問我拎入油收據check有無入滿油,早還幾個鐘仲退錢比我
有無咩信得過既網可以租到 Jimny沖繩
如果佢因為想試d特別車款而搵細私人公司租都正常,但依家咁普通款都唔搵大公司明顯貪平
其實日本租車公司都知香港人經常撞車 (雪牌)

有d公司已經講到明唔租俾香港人,或者要加收費

係,係香港人
大陸人同台灣人一般都揸開唔會出事
都寫明noc上限50000 條支狗又講咩對方車唔係自己車 兩邊都9唔搭8
沖繩部部車最少隔一個車位距離
咁都追尾真係笑撚左
唔買全保仲好笑
70萬yen當交學費啦
都唔好講有啲揸到返鋪noc上限20000
唔知頭唔知路就躝啦 onL99
我住沖繩,睇下我幫唔幫到你
我可以用日文同佢哋溝通。
真係唔好做啲不知名嘅租車公司🥹之前有朋友都舐過嘢
基本上日本渣車架架車都幾個車位距離,你貼埋d佢就cut線比你過

出去渣車點會唔買全保,有咩事真係煩死你仲要成個旅行無左
成日見人為左慳50蚊唔見500萬

試特別款更應該買重保
上次美國加拿大租車,check都冇check, 連油都唔洗入返滿
睇嚟你未試過沖繩揸車
真係未,十年前去沖繩未有牌

我淨係記得沖繩巴士遲到廿分鐘
一般人都係貪平 同無諗過會撞
真係撞 奶大大獲
呢d錢我寧願係食到玩到慳返補數
其實對家係唔係唔識中文?

同佢講貴就一話noc貴唔係整車貴,同佢講noc最高5萬5,就noc保對家唔保自己,跟住又話保險無noc
其實樓主準備走數,點解佢又唔會揾Trip傾?對方有晒佢個人資料同信用卡資料,一定會揾到佢找數!
有冇人解釋到 張紙最高係賠15萬加15萬
點解樓主要嘔突
果D人係唔係連旅遊保都唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞