喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
我覺得可以睇下會條款係咪好似佢地講咁唔係150k,而係佢開個價,車行要幫租車買保險,個款似想私了唔影響保費

如果條款唔係佢地咁講既,佢都冇機會民事告你,聽日咪逼佢一係收150k,一係就算數
似想呃你
建議樓主擺底個最高賠償額就即走
呢間明顯黑店
唔好俾喇 黑店嚟
擺底個最高金額就走

間公司跟本無埋全保

咩要唔係100%錯,保險公司先保,屌咁未姐係自己買第三保,有事就claim對家份第三份
你上個post咪話佢話你誤會左條款,自己部車賠償冇上限既,你問佢邊句有講到呢個條款,搵清楚份約係咪咁講

我理解係其實租車公司自己有幫架車買保險,唔會比曬個客,不過架事故車會加保費,租車公司好多時會將果架車加價轉嫁返個保費比客人。

佢似想私了屈曬比你唔加保費

間公司跟本無全保

咩要唔係100%錯,保險公司先保,屌咁未姐係自己買第三保,有事就claim對家份第三
其實你捉住最大支付額150,000果張紙黎講就ok
唔知係你cap唔清楚定點,但其實佢wtsapp冇回應到你點解唔係最大支付額15萬就搞掂,如果佢有解釋到點解唔係15萬搞掂既或者你再post返出黎

另外我覺得唔洗改機票,你同佢講清楚願意負應有責任,但佢咩文件都未準備好,叫佢準備好文件,有咩就電話聯絡同電郵聯絡
你又唔係刑事案,返左香港先慢慢搞,等佢出齊文件研究清楚先好俾錢
真 黑店驚過佢 鬥大啫
真 番香港再慢慢傾
反正匯錢用wise好方便
等個大陸仔鳩吹得咁過癮丫喇
我上面就係講緊依樣野 俾左0墊全保 都唔認數照屈
原來真係會發生

咁多痴線佬仲屌樓主無買全保
你wtsapp再講埋,聽日就會返香港,等佢出齊文件後會負責任,叫佢之後電話同電郵提供所有文件等你係香港會處理,唔好覺得要飛返香港之前處理好,佢擺明引到你心急想你直接俾錢找數

如果你覺得直接返香港唔安心既,你去旅客中心問下,話你香港有事一定要如期返香港,呢d個案可唔可以返香港先處理,我相信唔係刑事離境係冇問題

你聽日仲洗唔洗見呢間公司?唔洗就最好唔好見,你而家個人太亂,聽日見面只會俾佢嚇到你即場俾錢,你就算肯即場俾錢可能呢d黑店話只係解決左部份,仲有另外d錢要解決

所以就算佢最後係話找15萬都好,都要有晒文件寫清楚15萬搞掂,呢d黑店你唔拎齊文件佢有排玩你
間野跟本無幫架車買全保

講到明唔係要自己全錯先有得保,咁姐係對家錯用人地份第三保來claim

宜家好明顯係用第三保去找對家數,但整車錢要樓主食左佢,仲嚇樓主咩按保險因為對家係營業車所以唔賠對家NOC,第三保唔賠對家noc?對家死左都要賠,唔係買第三者來托

鳩估:

份保險寫明唔包自己車,可能間野自己有車房仔,諗住平時咁樣要人join全保,賺多D,有咩事禁下租車客,自己整慳翻D又賺多D點知今鋪撞到咁就大大啖咬落去幫補下又賺下咁
直接唔賠返香港
佢吹得你漲咩
連燈一向too long didn't read ,按標題發揮

不過條大陸佬中文真係睇死人
https://udn.com/news/story/6810/7495940
幫你搵埋新聞,呢單條友講負責之後直接返香港唔應機,個租車店主都吹佢唔漲只可以上網尋人
何況你係願意負責,所以唔洗急住離開日本前搞掂,返左香港等齊文件先算
成班傻鳩係咁講幾皮野好少錢
做咗水魚都唔知 笑死
因為有佢地間野先咁狼
香港人都唔幫香港人

利申有份diu樓主
聽日仲要8:30去佢嗰度還車,因為佢俾咗第二架用,所以點都要去還,都有啲偏僻,唔知佢會唔會夾我,諗緊點樣同佢講改喺機場交收。
因為佢自己都up唔出個問題係邊
師兄,請問係咪去ots官網攪就得?
佢地機場有冇分店呀
冇呀!
咁樣 事主揸車廢兼表達能力有問題 同 佢俾人當水魚咁劏 係分開嘅2件事嘅
無人規定唔可以走

而且你態度妳妳,係佢無準備好文件同傾掂數姐

佢就係捉住你走前搞掂心態
跟住遇上唔睇內文連燈仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞