喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
佢comment反映先係正宗中國人已封鎖就算
佢比人屈係因為佢全責加完全唔知發生緊咩事
姐係同大部分香港人一樣
唔識扮識
佢開個70萬就係完全quote唔到邊條term
你誤會了4個字就叫你賠70萬唔係15萬
理論上你係claim緊租車公司份燕梳
同你自己架車自己份保險無關
所以原則上唔related to你個ncb
ncb係你現行嗰間保險公司因為你該年度冇claim過份燕梳所以俾你
你唔係claim緊佢份保險佢冇理由去扣你ncb

當然揸正嚟講例如你續保/轉保嗰陣你要申報
不過唔係發生喺香港嘅嘢邊個知
況且如果講ncb你聽吓移咗民嗰班就知
9成以上保險公司都唔計你外國賺返嚟嘅ncb紀錄
既然外國嘢本身你班保險佬都係唔計嘅話我又有冇理由去申報非本地個claim history俾你知
笑死
繼續咁啦香港人臭朵由你做起
年中唔知幾多傻仔比佢屈到
真係fatfat
樓主咁樣之後仲入唔入到日本
不過真心叻仔 冇亂到 全身而退
當地警察放行
我諗應該冇事掛

何況 就咁睇嗰3條撚樣都身有屎啦
覆返佢,我走了哈哈
我走得掉了
我去咁多次沖繩只會租OTS公司既車 買埋佢地個安心保連埋ETC 咩都唔洗煩 個啲所謂既香港人公司 天龍人公司 我一間都冇幫襯 點都係大公司有服務
今日考路試 跑馬地線心得
https://lih.kg/bnJhqHV
#21 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

巴打個1A牌雖然甩左P一年都無
但文字上都睇到出你係有技術唔會撞車
樓上有條link 我搵唔返

台灣人比路邊工程彈石仔打爆玻璃

間租車公司聲稱警察話台灣人負全責,屈左佢幾十萬,佢就上機屈服左,但冇白紙黑字寫低警察點講,憑租車公司一面之詞

聽講就係樓主果間公司
但間野唔鳩屎都唔會屈咁多錢 樓主亦都唔會上嚟問
咁就已經俾咗錢了
我諗一開始就15萬嘅話 樓主已經俾咗
走掉了,下次來香港帶你們四處逛逛
笑死
講下3條友係咩人嚟
中年?咩樣之類
一定大公司加全保 40速50米直路都撞樓主係咪啱啱甩p 沖繩都揸唔掂 下次真係全保穩陣啲 呢招走數用唔到好多次 今次算好彩下次撞到人 走就走唔甩㗎啦
日日渣 渣足咁多日 去埋日本台灣渣都輕鬆
點睇
你弱智?
唔call 租車公司/報警咁叫提你字蝨?
如果間公司一定要翻去還車
事主咪企咗係到

中途加入者請先爬文
國際慣例
巴打第一日上討論區
仲有港珠澳
黎緊去加拿大渣
你地繼續傾鳩野 笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞