喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
我上次仲要揸錯咗地方要來回行嚟行去 都幾大壓力
我當年為左要揸棍波車上頭文字D既山路,由考牌到買車都係棍波,我只要有一步決定唔係棍波我都未必會去

我明白自駕遊係一個體驗,但影響到自己影響到人真係要量力而為
憑你實力撞 點解要賠 dllm🖕🏽
我第一次日本揸車就落4個鐘大雨
諗返唔係我香港有揸相近車款既經驗同保守咁揸都真係幾恐怖
想租R32
一係你唔好走搞掂佢,一係走數
如果唔係都唔樂觀,佢就係知你係外地人唔想搞咁多野,比人揸住春袋
不過佢攞明在心棟你架啦,正常點講佢都唔會放過你

一定早book定, 可以24小時前cancel (同埋都唔洗用credit card比deposite, 真係要cacnel就早啲cancel就得,唔好飛機)
最主要睇你租咩車, 佢地location
我自己就租ots,佢etc 3000yen 5日任用,同埋依家有summer offer, 我就走前一日係dfs還車唔洗咁趕
仲要教院考牌再雪幾年,真係極品
去沖繩都唔搵香港人嘅租車公司,抵你啦
沖繩嚟講ots先係王道
toyota都變細公司
沖繩試完toyota再試ots真係2個level嚟
記得疫情前有廣東話店員
呢間嘢就係kiwi到 好似同一間
3萬5港幣同埋機票錢一比
我就點都留多日搞掂佢

好多人唔知沖繩入咗梅雨季落雨可以落到黃雨咁
原post 畀人屌咁多同負皮都照回都幾有guts
好彩有啲巴打都幫到手
唔係一味屌
只怪佢冇做功課揀中黑店,同埋又真係撞車
本地人佢得閒同你玩未必夠膽搞,但你比佢知道你係遊客,個春袋已經比佢揸到實一實
同一間就攞明黑店
搞唔掂咪輸多一筆
勝算高唔高先
果段WhatsApp對話真係睇到無心機,大陸中文睇完都唔知想點。

而且話樓主無買全保,跟本買全保都死
濕9樓主
又唔買全保
又租架柒車
撞左唔撚賠又想走數
影衰我地香港人
搞到第二時唔租車俾香港人就係你呢d人
雖然果位巴打係on79
但明俾大陸仔㩒住搶點可能妥協
約佢聽朝機場等 話預備左15萬yen 叫佢帶公司印簽收
到時佢收就收 唔收你就上機走
你上個post咪話佢話你誤會左條款,自己部車賠償冇上限既,你問佢邊句有講到呢個條款,搵清楚份約係咪咁講

我理解係其實租車公司自己有幫架車買保險,唔會比曬個客,不過架事故車會加保費,租車公司好多時會將果架車加價轉嫁返個保費比客人。

佢似想私了屈曬比你唔加保費
佢揸住你趕住走心態遮
試埋星期一個咨詢電話先無壞
民事訴訟對樓主出入境有冇影響?

等緊佢覆
消化咗好耐各位師兄講咩
終於明識同佢傾了,希望冇搞錯
佢都唔係自損事故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞