喺日本租車撞咗車,求走數教學!急!

1001 回覆
21 Like 552 Dislike
下次操吓車先再揸
同埋唔好咁搶口 唔係次次咁好彩 400米球場
不過有一點真係好野
事主一開波就講明要賠佢實賠,但覺得唔係700k咁多
但開頭大家都未清楚時都叫佢賠錢算數
之後先漸漸先轉風向發覺租車公司似係老屈
如果心血少啲應該都一早賠錢完事
有update記得再開post
文件齊就要匯錢咪走數 香港人有合約精神

到時順便匯多1 yen俾佢
租車公司肯在機場交收已經下風
合約寫明店舖還車,樓主唔返去還的話,租車公司點玩都得
呢到教啦
佢邊有咁醒

不過你啲車牌身份證畀佢影印哂
小心啲
雖然撞車柒左 但而家反cup又威返俾條女睇

你返到香港得閒既就update下,睇下間黑店仲可以點追你
不過建議最後齊文件就俾返15萬,唔好俾借口佢post你資料上網
比佢睇醫生
睇店家send出黎張圖, 似係出面搵間保險買個臨時3保就算
拿,佢一開波係企硬唔賠700k日元

所以上個post俾人圍屌
我冇撞過車,正常唔係即場搵拖車拖走,然後有保險既話就換車繼續玩既咩?

我未聽過有人揸住部爛車繼續行程喎
因為冇人知個條款係15萬
其實走數咪同中國人一樣
有幾威
你中意渣架車去佢門口
頭也不回影張相比佢就算都得架
野雞租車公司係咁架啦
呢吓堅
如果租車公司話跟返合約企硬一定要返公司交收咁點算?
你唔換車都會即刻stop個行程,都冇理由揸住架爛車,佢壞咩你都未知好危險
捉住我唔比走

果間濕鳩公司以後就加條咁既term
真係執返身彩
其實你唔追post咪唔好覆囉,做咩姐
而家幾時有走數?70萬係俾人屈,15萬應該俾就會俾
機場交收又係鋪頭肯
我覺得係好多人唔清楚租車保險同平時自己揸車份保險有分別(因為揸開車果班少外國有意外)
平時自己揸車份保險寧願私了係唔想之後咁多年都加保費,加加埋埋多過私了
但租車就無加保費依個講法,所以無必要私了
佢上個POST已經係咁架啦
人有人解釋,佢有佢唔理
嗰張嘢部車十幾年前款
肯定冇做租車架喇 隨時賣埋嚟香港做咗中古
拖左車啦,費用20k丫嘛
跟住佢又話繼續有車,咁應該係換左車啦
唔會俾返呢架佢掛?
比左?
佢屌事主咁飛返香港走數影衰香港人我又係費事理佢

見到佢真人屈佢100萬先,佢應該肯比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞