[劇透討論] 點睇動畫長片《汪汪夢裡人》(Robot Dreams)

541 回覆
222 Like 6 Dislike
想要個袋同匙扣
又可以睇多次
機械人幻想追出街同阿狗重逢嗰幕,新機械人喺隔離扁曬嘴 既然大家都有新伴侶而又過得開心,咁就無謂破壞而家擁有嘅關係啦

而且過咗去就係過咗去,雖然曾經美好但係感情嘅嘢,時地人唔同咗就係唔同咗,忘了愛嗰句講得好: 「過去的就讓它過去,曾經畢竟只是曾經」

呢句野其實真係冇錯
盡力嚟講,
游入去好,租隻船好,點會入唔到去… 喺我角度,狗係從來冇喺robot角度諗過,唔知佢需要乜
第一次愛人識閪咩
阿狗未有機器人之前都係擔屎唔偷食
佢努力到犯法俾人拉都要俾你話唔盡力

時機永遠都係重要 佢救唔到都係因為時機問題
更何況啱定唔啱 係佢兩個人嘅事
其他人都唔會有comment 你睇套戲就知

套戲係教你move on 你就執著喺過去邊個做得唔好
建議你二刷改變思想
我覺得係比喻緊第一次拍拖
好多野唔識處理
但當時既狗狗已經盡左力

到佢第二次同新機械人去沙灘時
識幫佢搽定油
又會拉住佢唔好落水

所以我覺得無得話狗狗做得唔好
當時既經驗限制左佢
點解人哋入到佢入唔到?
真係咁唔收得 一個星期就無咩檔期 全部讓哂路
下兩個星期應該全部inside out咁制
雖然上網已經有高清
連埋優先都上左成個月啦喎
我見佢上映都係6月20 又無咩宣傳
係ig好多post話好睇留意到

Inside out 香港都未上映 threads已經好多台灣 外國劇透比下去 inside out應該最少都上到9月
https://www.instagram.com/p/C8vqHjxM9_f/
有特典場
送大海報,袋同Poster
3 月喺英國睇咗
嗰晚喊到仆街 第二日頭痛咗成日

如果好彩遇到個好似 Rascal 咁嘅人
Put your broken heart back together
一定要好好珍惜
因為佢都未必係你 end game
有一日可能都會好似 Dog 同 Robot 咁
因為經驗不足 / timing 唔啱而無奈分開
Inside out 佢第一集咁好睇 第二集又破哂票房紀錄,本身都好多戲都要讓位比佢呀
奧斯卡呢啲同香港電影金像獎都係圍爐嘅多,金棕櫚呢啲先有啲份量
睇完robot dreams發現呢套係同蒼鷺同一屆,完全覺得奧斯卡係頒俾宮崎駿個名
無諗到有phycho
屌 啱啱先睇到
我今朝咁啱睇到
佢出左20幾分鐘
已經無左一半
岩岩睇完 睇到眼濕濕 但諗番事實就應該係咁 係現實世界無咁多happy ending 應該咁講佢地現狀已經係happy ending
如何霸氣面對間bar 突然播September
Ps 唔識踩roller
動畫仲要唔係日本美國,其實都預咗,都係啲睇開戲嘅人追捧
喊到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞