[黃VIU][TVN]背著善宰跑(15) 邊佑錫、金惠奫 主演-完滿結局 金邊粉callback區

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
明㗎啦,唔啱就轉睇其他啦
唔係唔get,背景動機我都明,係共情唔到啲台詞同劇情鋪排,不過亦有可能因爲我只係睇咗兩集
竟然未試過一見鍾情 一見鍾情你隻眼會不由自主咁望住嗰個人 好正的
https://moptt.tw/p/KoreaDrama.M.1717061757.A.A75

呢篇幾特別

「裡面有個沒有明說的設定很有意思,這裡面時光回溯的記憶是會保存下來的,
幾乎和小率有關的人都會保留。
但是只有小率(應該還有她的奶奶)會保留完整的記憶,其他人都會遺忘,有時
會有些既視感或是記憶的片段而已。

為甚麼我會有這個設定的想法呢?

其實可以從小率每次發動回溯的過程來看,回溯的過程中讓她的閨蜜和她的哥哥
有了相互喜歡的發展,而之後的回溯,他們兩個人依舊結婚生子,這個和最開始
回溯發動前是完全不一樣的。
也就是他們兩個人相愛的記憶也應該隨著回溯保留了下來,在靈魂深處,
因此每次回溯,都還是走到了一起。

而善宰的發展也是一樣,一開始是偶像,但是最後變成了演員。

為甚麼? 因為小率的夢想是導演。

這些傳承的隱藏記憶,轉變成改變原本命運的隱形推手。」

呢度邊哥個眼神好似望緊自己老婆咁
公主着婚紗真係好靚
你講緊現實一見鍾情?試過,但喺套劇共情唔到
共情唔到已經好難會有癮追落去
要知道追一套劇最重要係共情
所以睇到第二集仲未開始共情真心建議唔駛勉強
F人追太正了
然後4月3係佢哋定情嘅日子 啱啱花絮邊哥衝口而出個日子
(9up
所以佢哋真係好識剪
好想買blueray 去確認
阿樓好叻一嘢估到我F
真係唔啱你
Btw 攞善宰泳褲嘅係佢隊員 率係制止佢先拎住
不過唔使再睇咖喇 唔好浪費時間搵過第2套試下
我想講邊哥應該好易露齒笑
但呢場結婚我好似見唔到佢咁放鬆笑
應該係勁緊張
人生第一次結婚(戲)係同公主
之後成場都好溫柔咁望公主
邊哥fox真係好癲
點解可以咁沉
一啲矜持都冇
F人報到
我第一時間都諗呢位巴打一定係T
대박
矜持到就唔係邊哥
其實公主花絮睇落都怕怕醜醜咁勁小女人
偶一ge佢唔係咁囉
我T喎 不過覺得冇問題喎呢套嘢嘅邏輯
冇睇一陣咁多po

第2集尾都唔鐘意真係唔使勉強
偶一天好粗魯
真係唔係咁㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞