[KPOP] K-POP 2024討論區 (16)

1001 回覆
8 Like 9 Dislike
呢排Kpop搞乜咁撚柒
諗諗吓仲正一陣間嗰個覺得公司柒 班女好慘入坑nmixx下次cb實爆紅
兩樣都柒打和啦super
無實力同造假邊個柒啲我唔知
剩係知牙降兩樣有齊晒
吹埋雞
好驚好驚
一個柒得嚟好笑,一個柒得嚟有啲慘
你個名
又要講多次
有笠哥做fans真係好幸福
傻鳩笠狗嚟 咪入NSWER數
咪話緊笠狗吹雞囉
SM YG唔衝出嚟柒嘅話,靜靜地贏
其實啲團呢兩年都有去中國簽售可能真係慢慢解緊
正 啲香港場唔洗比支支搶晒飛
無咁快. 要睇習大大心情. 佢主要係唔想人崇拜偶像.
屌你老未好撚柒呀大佬
仲要係三大
你話細公司博出位都算
其實個個都知你啲女唱得㗎啦
何必衝出嚟
同埋就算解禁,到時一定好多條件 先比你黎開show 例如要愛中國乜乜乜.唔知又要宣誓又點或者承認乜乜乜咁.個人覺得. 咁就睇韓國公司點啦. 咁多限制同麻煩仲奶唔奶.定直接係其他市場滾大去.
JYP真係得啲藝人勉強撐住間公司
柒撚到喊向好兄弟房狗學下嘢啦
俾錢學生會掩口咪得
再唔係就學下YG pr SM marketing
咁大好機會都fk up
自從aespa推出DRAMA以嚟
Kpop好drama
從來都係靠藝人自己撐
真係I bring all the dramamamama
如果呢件事係SM YG發生
YG PR: 無法確認。
SM PR: (冷處理)大量通稿講其他嘢
其實就算係set都可以做得好睇d
一唱完叫主持上黎講返話係同公司夾好整蠱佢地
再話係公司對成員實力有信心先敢咁玩
成員再扮下嬲扮cute 大家都會信佢地唔知情
之後一樣可以照吹捧實力又唔會有比人呃既感覺
依家過幾日比人踢爆先黎澄清話成員唔知
除左fans搵鬼信個岩岩先隱瞞做假既公司講野咩
JYP捧NMIXX出爛招!音響事故早套好?成員親上火線解釋網拒買單!

近幾個月是韓國大學校慶季,眾多大學都邀請了藝人到校慶舞台表演,校慶舞台不但締造許多傳奇,也出現不少爭議。

27日女團NMIXX被邀請前往新韓大學校慶演唱,不過在演唱歌曲《DICE》的途中突然發生了音響事故,NMIXX成員們在沒有MR的狀況下,以無伴奏方式嘗了現場,穩定的唱功引起了全場叫好。

不過事後卻傳出這一切都是提前安排好的表演橋段,並不是真的音響事故,新韓大學的總學生會出面坦承這件事的同時,NMIXX成員Bae則是透過「泡泡」表示成員們也是當時突然沒了音樂而感到相當驚訝。

沒想到就在30日早上,JYP四本部也發布了聲明,承認所謂的「音響事故」其實是事先準備好的驚喜,不過為了讓成員們能夠自然演出,所以並沒有告知成員,並為了此事造成觀眾及主辦方的困擾而道歉。

除此之外,JYP方面也承諾,未來將會特別注意不再發生這類事件,最後更是再度向當天在現場為NMIXX成員們應援加油的觀眾們道歉。

然而JYP方面的道歉還有成員親上火線進行的解釋都無法平息網友們的怒火「收錢來大學校慶表演,為什麼他們自己做什麼驚喜啊 ?」、「在孩子們的慶典上,做這個是什麼事啊?」、「拿別人的大學慶典來做病毒行銷是真的滿糟糕的」、「拿了錢來表演,為什麼做病毒行銷?要就在自己的演唱會上表演啊」。

「就算是明擺著這樣表演也很帥氣,為什麼非得弄成事故...」、「歌手怎麼可能不知道XD是故意做的"演出"耶,如果歌手那時候表現得很慌張那不就失去演出的意義了嗎?」、「超丟臉」、「連我都覺得丟臉了」、「應該都練習好才來的吧」、「明明早就都套好了,怎麼可能不知道」。

https://www.kagit.kr/posts/149066?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1VfvbqinWdz_eHHPqNCi3yRf8YjlTxxzxcuGOvcXiEPhhihm_pMrdzFxg_aem_AbhxcY5gtfwFfUPQAKEBCvQcyuZnv2mVFvEXSFPJTlZ7QSSLluJGrU1tDqPrYp8YZD5lIX5NbkfoHYuYcoM2lZ6u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞