咒術迴戰 (94) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
根本按王道,宿狗退場再打最終大佬假油最好

假油大哥有理想有計劃
一篇寫到所有角色變晒柒頭 芥見走得好前呀
要寫絕望感但又唔係寫到宿真係無敵
呢到巴打都諗到幾千個方法打死佢
結果就係宿根本唔係咩最強 最無敵
純粹劇情殺 寫到角色變弱智 強行削弱啲角色
根本個作者專登唱反調
乙骨悟
有d似火影
而家無論佢點樣寫 點爆都完全冇驚喜
作者一手好牌 玩爛左
假油都冇乜理想 純粹搵新野試下
只係有六眼阻佢先搞到咁複雜
講講下好似芙莉蓮想收集魔法咁
呢個真,訪問裡面芥見有提到自己成日俾人誤會係女作家,因為佢第一人稱係用「私」,但佢未做漫畫家係用「僕」,因為覺得做咗漫畫家要成熟啲就開始用「私」,根本就係五條。

我覺得佢而家開始有少少病態地唔想人估到佢啲劇情,想證明佢係配得上呢個人氣,同時佢又好不屑啲人淨係睇五條呢個角色忽略咗佢嘅努力(可能東寶成日施壓叫佢淨係畫五條就得),所以形成而家咁嘅局面。

但對於第一部入坑嘅讀者而家呢個發展得啖笑之餘,會覺得好可惜囉,明明佢寫文戲都唔差,偏偏可以好多發揮嘅感動位佢跳過哂,係脹相有少少描寫,其餘嗰啲佢寧願將篇幅擺喺無關痛癢嘅位
套野變左睇設定
所以只能夠往越嚟越cult嘅方向
呢條路線甚至可以宿9再出黎一次整個3次受肉,暴君咁樣
五條一心想幫學生打贏 但乙骨兜口兜面話死左借條屍用 正常都反艇啦
最慘係虎子 難得慢慢擔正主角演出
突然乙骨上五條身出返來
虛式都核爆咁喇,佢都冇事
乙骨悟之後可能有乙骨悠仁
換身體後,乙骨就成為唯一一個真正理解老師的人,最後芥狗會寫死乙骨,亦唔會出現冥冥講果3個情況
乙骨好難講,始終佢係屬於變強伙伴四人組,感覺呢四個都唔會死。不過我成日講而家呢個局面,join埋機場可能仲開心過對住高專呢班騎呢怪
冇記錯漫畫嘅呢句野係編輯寫,所以條編輯都有份同芥狗一齊撚 證明芥狗抽中大獎抽咗個同佢一樣反社會嘅編輯
乙骨講五條反而冇嘢,係硝子爽快應承佢有啲唔gur組
文戲不差的位全部是抄有幾好?
0 是 好看 但乙骨同里香 根本是抄 xxxholic 四眼仔 同侑子
必死,因為會沒咗里香,作者已經諗定賜死乙骨,最後作者而加升華緊乙骨呢個角色,261中間夏油傑果度有意思
想像到佢地一路upload 啲稿一路鳩笑
其實依家講到六眼係跟肉體
點解腦魔咁多年嚟都唔搶六眼肉體
已經冇提過
其實高羽只係好滑稽咁壽終正寢
可能未死的
五條悟復活未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞