咒術迴戰 (94) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
擺明想佢死啦,個個死前收收埋埋
死後原來個個都媲美五條悟
屌 2骨+5條 = 2.5條悟
唔記得空間斬破解左未
乜生點稱呼?
一早講左老師死亡係計劃一部分
應該係咁啦 任何術式加六眼都變完全體
綠眼身體開里香,本來尿袋都變turbo
學黑人break dance
On9都識避點降要破
里香其實去左邊?
第一段上一個post有人講過,合理推論,但芥狗眼中無野係無可能

唔係用完無量會熔斷,係所有領域都會
但宿狗係獨特存在,天選之一,佢CD係一兩分鐘就完
555果陣係夾硬爆腦黎0CD
可能5分鐘係束縛呢
成左佛喇, 宜家果個里香係術式only
屌你老母我睇完個腦真係空撚咗,係literally空撚咗,感覺唔到自己個腦,我第一次知道原來睇漫畫可以令人個腦無撚咗,可能不知不覺俾作者偷換咗。

我一陣就叫里香食撚咗蘇格拉底條屍,然後再移植我個腦(如有)去佢到,因為我哋親戚嚟,大家都姓蘇,所以佢啲架生我用得返。哈哈哈哈,哈哈嘻嘻。

啱啱用咗蘇仔副身體我醒目咗,我有以下見解:

1. 機構降神。因為史上最強嘅術師廚房佬實在太勁,大家唔學多幾招點夠打呢?所以作者就之前搞啲交換靈魂嚟學招,而家又整個合體出嚟再打,兩個好撚勁嘅人加埋咪超撚勁囉?基本上而家真係任佢鳩寫,佢可以唔理設定、劇情發展爆啲新嘢嚟救場/寫落去,下次難保召喚埋范馬勇次郎出嚟打。

2. 有啲人話換腦噁心,我覺得你有理由換嘅,換乜鳩都得,我純粹覺得而家好鳩,佢條橋係好爆啊,但故仔上又講唔通,唔知做乜鳩咁,好似為爆而爆,你將兩個最紅嘅合埋實好多人討論㗎,但做咩啫?

3. 又排隊隊打交?唔好啦。

我覺得屌咒術唔只係口痕,係道德嚟,希望大家記喺心。
戒指五分鐘限界里香會完全顯現, 可能又做後著
但咁睇其實五條都好慘,一生都俾人當工具,成為最強嘅代價就係兄弟又離棄佢,其他人個個當佢condom咁,死咗都要利用佢條屍(雖然佢本人唔介意)

變咗老屍會唔會有五條粉接受唔到
咒術迴戰裡面有個討論是
人類先有靈魂還是先有肉身

真人認為靈魂先於肉身
理由是肉身可以透過改變靈魂而產生變化
而情緒反應等等都只是靈魂的代謝物而已

但羂索認為肉體先於靈魂
因為只要肉體還在 靈魂就會跟著肉體不會被消滅

應該會收返呢個伏筆
咁樣復活真係估唔到痴撚線作者 甘拜下風
除左第一下斬五條係突發
依家都要詠唱+用手指方向
所以反應快少少都可以避開佢, 已經破解左
原來唔只我地覺得老屍係小丑
高專班撚樣一早已經當左佢係
依家應該要buff宿狗, 可能可以用返魔虛羅&十影法, 或者開第五眼+拎埋仲有一把咒具出黎
再用其他束縛咪得
反正都係用束縛瞬發世界斬
乙骨落左束縛犧牲里香,換來解除模仿術式限制
應該話
5條贏就冇野做
一諗就緊係諗輸左典攪啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞