癌症/腫瘤/Cancer/照顧者/家人/Caregiver 圍爐區 (3)

613 回覆
16 Like 0 Dislike
師兄見左醫生未?
瑪麗? 加油師兄 你排得好快 證明佢都覺得你可能後生有機會好 想快啲俾你做 🙏
thx bro
師兄 我都岩岩中淋巴癌 有興趣可以留TG 遺留同交換吓資訊 互相支持吓
屋企人確診淋巴癌 已經係私院做咗正電子掃瞄 針抽組織 入公立醫院抽埋骨髓同一大堆血
不過公立醫生話要成粒淋巴攞出嚟驗最準幾時先可以開始治療排公立要等幾耐搞掂哂檢查可唔可以係私院邊做化療標靶邊等
一定要驗埋個組織先知係邊一種淋巴癌先會決定到點樣醫 因為分兩大類一個係何杰金另一個係非何杰金 驗埋呢一個應該就可以開始等醫生安排做化療
Thanks其實個組織都係中大驗完…出咗報告俾醫生埋公院 唔知點解公立醫生仲要驗成粒 想佢快啲做治療
正常 我都係咁 我都問過一位師兄 佢之前把眼都係咁,應該係政府想治療之前驗清楚 確認係岩嘅病
我都等緊 明你心情 正面啲睇 佢地小心求證係好事,好過你做咗一輪化療 先知原來斷錯症仲麻煩 加油 呢個應該真係最後一關
其實可唔可以係埋出面私家驗呢因為公立連個外科日期都冇…剩係話未俾到
梗係可以私家驗啦 快嘅一兩個星期內已經做咗有埋結果見埋醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞