[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (235)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
諗起上星期香港仔多啲
天樂入唔到荷蘭踢歐國盃
快啲轉投安dad懷抱啦
U隊都入唔到啦
不過荷乙明顯超班
同埋佢報道有講過祖記上年夏天有揾過佢
不過佢為左更多比賽機會去左Excelsior
祖記
港足強大了又祖又波圖
海港蛇
效力祖雲達斯的香港🇭🇰國腳
北韓有韓光宋
香港都有!
曼聯 曾以行
波圖 米高
祖記 天樂

我們不怕印尼

邊度鬼妹
1分夠唔夠
英籍
user係咪要離開大家6個月
離sir搶閘做五月之星
河北又who 陳頌文又鬼妹
佢個樣成日都好似啱啱沖完涼未吹頭咁
您係咪會當羅素同艾華係華人
一個識中文,另一個直情叫華哥,點會唔係
唔係坐6年?
https://www.instagram.com/p/CyqPQ2VyFTP
呢個俾印尼fans spot咗嘅193中鋒Mitchell Baker都關香港事
佢全名係Mitchell Lee Baker
澳州出世但幾個月就嚟咗香港 12歲返咗澳州 踢過墨爾本勝利青年軍
之後去咗美國讀書 兩年半入141球破咗學校隊史入球紀錄
今年高中畢業(U20曾樂圖之前讀嗰間 同校仲有一班港會青訓)
下年會讀NCAA D1 Georgetown University
呢間U近年成績好好 19年決賽贏咗Gerbig嗰間攞總冠軍(嗰時Gerbig未入)

佢有個喺香港出世嘅細佬叫Joshua Lee Baker
2018年入選過香港U10 Development Squad (入面仲有英格蘭U15個林成祖)
https://www.facebook.com/share/p/wBVtDe7SEWp7WEET/
而家踢緊墨爾本城青年軍

阿爸係澳州人
阿媽係澳州華裔 前職業高爾夫球員兼澳州softball國家隊 唔清楚本身同香港有冇關係
公公婆婆喺印尼過去 所以印尼都有機會搶兩兄弟
佢未必可以好似細佬咁直接攞特區護照雙重國籍
因為細佬係香港出世 有可能係Gerbig case (香港出世雙非 阿媽中國公民)
佢澳州出世唔知得唔得 有機會要棄澳州籍

我覺得佢似一個右腳都識得踢波嘅佳佳
https://www.youtube.com/watch?v=bsiD06mYLdo
兩年半入141球 cls
快die for Hong Kong
英國女足第三級勁啲定日本女足第五級勁啲
真·香港夏蘭特
前者
師兄知唔知林成祖幾多歲同宜家踢邊隊?
已經開始ff未來港隊有佢份
一個難忘嘅晚上⚽️🔥
【初登石地殿堂賽💪🏻】東南海盃🏆

記得初初 Edward.C 陳浩同我講,東南海盃可以話係香港石地足球好重要嘅賽事。不論勝負都係一個肯定。曾經佢問過我:「aa不如大家一齊發個夢、五年內,我哋可唔可以由觀眾變到落場喺大家面前上映賽事」?
我:「我會盡我嘅能力去幫助大家達成夢想」💪🏻唔好放棄,保持你嘅夢想

喺呢一晚,我哋真係終於可以踏上麥花臣球場獻技,
能夠踢到東南海盃,絕對是一個嘅肯定,絕對為我哋球員上下帶來非常大嘅鼓舞,

就算贏波,輸波,能夠一齊參與,都已經非常值得,
昨晚,非常奇蹟地勝出賽事,

#冇錯我哋係糖水舖

實在非常感恩,喺看台上,見到唔少嘅球迷,樓面妹妹,廚房哥哥,我哋嘅熟客,一眾嘅支持者,好多人都出席一齊打氣💪🏻全賴大家一齊歡呼一切投入

我第一次,衷心感受到我哋嘅球員真係好有火🔥好多謝你哋咁落力比百份百還要付出得更多🔥

#衷心為我哋嘅球員驕傲

首先喜迎球隊在東南海盃第一場首勝。相信之後比賽強度會不斷提升,非常感謝各個贊助商,未來提供食物贊助,專業醫療義助,球衣贊助,對於我們來說,任何一個崗位都非常重要💪🏻

#我們會繼續努力希望走到更遠的路
#辛苦了一班兄弟

感謝一眾贊助商
廟街玉子燒
ATACAR
@grady.mt
快啲dm安sir啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞