[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (235)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
希望東瀛遊白頭佬今日睇得開心
下季繼續玩
守拙

不少香港球員都視外流為目標,標準流浪球員陳耀祖也不例外。他在 One Fung Call Away節目中肯定地表示:「我希望外流到泰超,係最終目標唔知實唔實現到。」

無錯,我無寫錯,是泰超,不是中超。陳耀祖的確在節目中親口表達出希望前往泰超的渴望,讀者們不用再像預告初出時般提點這個「錯誤」!

他在節目中表示踢泰超是其從小的夢想,他解釋泰國足球水平已經越來越高,而他亦有留意泰國聯賽。他認為如果他能效力泰國聯賽那個水平的足球,也會算是圓夢。

他亦認為是有點特別:「好多球員會話中甲呀、中超呀,但係我會特別啲,去泰超囉,如果有機會。」同時他又形容泰國足球文化不俗,當地球迷非常熱情,球賽氣氛佳,加上他欣賞泰國國腳猜拿貼,想去泰國不是沒有原因。

陳耀祖亦有在訪問中指自己渴望在未來數年可以打入大港腳大軍名軍,以及奪取最佳年輕球員也是目前之一。被問他要如何收窄與近年大港腳正選翼鋒艾華頓的差距時,他回應:「加操,瘋狂加操,操大隻啲!同埋心態,最緊要心態,自己心態好差,練波要再認真啲。」
安蛇操完既球員
係得理傑既人維持唔到
傑狗外援雞淨碌葛再請神田去ok?
神田:萬一要我打中鋒點算
YC陳,認真講,你起碼用兩年時間操到一狗咁嘅身型先,你已經唔算矮,但後備出嚟身型起碼細其他球員兩三個碼,你喺青年軍引以為傲嘅速度上到港超冇咁上下嘅肌肉同力量係連U40都唔會爆得贏。同埋你嘅戰術理解,意識都要再提升好多先得,你嘅進攻防守仲係好街波feel,唔好淨係旨意流浪教練,更多嘅要靠你自己去學習先有進步
佢肯加操肯學嘅 嘉緯均宜甚至神田都應該過到唔少料比佢
佢自己吸收到幾多就真係睇佢自己
一場限定 仲要perfect ending
炒到飛起都得
其實朱sir 同王家中係咪都仲係留喺球會內部?
訪問入面佢講咗,以射波為例,通常佢自己到好差神田先會過嚟提佢幾句,平時好少會主動請教佢,但語言不通嘅情況下其實好難教到好多,所以佢最好自己主動啲不恥下問,平時多啲自己觀察同思考,始終唔係個個外援都肯傾囊相授
表妹見字快入東網
其實無人有必要幫人教仔
即使嘉緯均宜係本土都一樣
想進步一定要靠自己問 人地肯主動教係佢好人
耀揚好似係咩青訓總監
極度懷疑Thomas巴係連登仔
一日一座鳩州灣
踢港超砌好條龍骨
加隻有突破力/速度ge翼就夠做
傑志今季前中後一係老一係冇人
下季正正常常搵外援又係一條好漢
好難柒得過今季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞