2024年春季日劇討論(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我會形容係wabisabi嗰種侘寂嘅感覺
睇完會久久不能自已 有種情緒沉澱要慢慢消化嘅感覺
淨係睇安藤政信
blue moment 4
蔡思貝段普通話對白愈黎愈長
今集個龍捲風有啲hea 救人情節都冇
好sweet
blue moment 4
今集係講預防
所以應用預防措施來自救咪冇人要俾人救
佢今集講survivor's guilt果度令我諗起 百音
因為遇過災難而想逃避 但最後都係正面面對
雲田彩呢個角色唔算太大問題既
問題係來自演員 (今集我覺得佢係好落力去演.....不過仲有好多進步空間)
晩酌的流儀第3季 同量產型璃子變左每年一度夏季劇
正欲

上網睇

鍾意水真係第一次聽,其實都唔係好奇怪
只不過佢地只對水有興趣,對其他野提唔起興趣,
而又怕俾人知自己愛水,先至搞到性格奇怪
不過去到最後結衣講嗰句我唔會離開,好似平常人嘅對白,即係話佢好重視呢個擁有相同癖好嘅人,已經進步到唔係只係鍾意水

但係點解人會鍾意同自己相似嘅人,係因為安全感?
恐男條女因為對跳舞條仔冇排斥就鍾意咗人,其實都係因為覺得安全?

勇斗撞結衣成個腦都只係諗住阿源係咪好嬲
又要講,得第一集係封神,係跟住阿蓮喊
但後面冇再喊過
雖然我冇唔鍾意すず
但我覺得佢地2個唔襯
俾唔到cp感
運氣 都係要有嘅
但覺得接劇本都係一門學問
班底 + 一兩集劇本 都透露到少少clue
當然相比有哂全份劇本的話 咁係更考眼光啦

不過諗落 石原依家個定位可能又真係窄窄地
三十尾但童顏嘅女主角似乎選擇不多
通常揾得三十尾 形象就係想成熟啲
但擺佢落班廿幾卅頭嘅度 又尷尷地
一時唔太諗到近年有咩好劇本啱佢
腎仔同肥雞襯d但人地仔都生埋

對全劇演員印象都差咗
係除咗佢一個逆流而上
睇混蛋之吻覺得佢做憂愁角色唔差
但真人似傻大姐 睇aoharu運鏡拍得靚都幾好

呢套係熱血角色(其實上套月9都係) 又有無謂人設

睇trailer之後有套netflix慘戲應該啱佢做
出年春天先上由排
傻仔唔識唱歌彈琴,淨係識約食燒肉

點解仲未散㗎,腎咁忙都陪唔到すず㗎啦
夠傻可以玩弄係股掌之中
blue moment
結尾又係呢位阿叔出嘅

災難片最大麻煩之一就係唔聽勸嘅細路
終於到佢地
飯豐係正既
43同26
望落唔似差咁大
咁大架高橋一生
擺明一凹一凸同互補啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞