2024年春季日劇討論(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
https://youtu.be/4KHGOHT0RlY

好 young 嘅中田青渚
仲有兩集, ep 10 & 11

係咪會見到Milet 客串
地鐵見到樓主
山口紗彌加老左好似靚過後生嗰時
Revenge 講番劇情
其實我覺得若林醫生個角色做得唔錯…佢做到個爭扎位…同埋我幾同情佢
https://x.com/umi_no_hajimari/status/1800150926935908606
下季月9 Teaser
成個package 好 silent
https://twitter.com/nhk_dramas/status/1800712318822813807?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

NHKは12日、2025年度後期の連続テレビ小説(第113作)の詳細を発表した。タイトルは「ばけばけ」で、松江の没落士族の娘・小泉セツがモデルの物語となる。脚本はふじきみつ彦氏が手掛けるオリジナル。

睇左做ばかばか(爆

老公係外國人,即係城田優呀,瑛士呢班混血又或者村雨辰剛呢d西人嘅機會
re revenge
agger
本身諗點解套劇做到一半仲加新角色
原來係咁重要
真係一個權力鬥爭下嘅受害者
諗起Jesse 但佢冇乜演技
第一NHK而家仲唔侵Starto玩
第二相信有更適合佢嘅job
我都想係城田優,加埋川榮女主變Come Come延續版
不過NHK 唔似會用佢,好大機會係Raul, Jesse 呢班J 家混血
團團轉 10 睇左live
公太郎扮前男友個理由有d牽強…話係好朋友唔得既咩….都一樣保護到めるる…但又無解釋點解公太郎會係回憶入面同めるる講「我無咁既意思」….Pepe個邊又係解d唔解d…做咩無lala分手….佢最後咀めるる..めるる個身體反應都好坦白….真係對佢一d意思都無…..但臨尾黎個大反轉…原來朝日係個stalker
似乎應該真係村雨,我睇come come 佢都幾生硬下,香港啲鬼演得仲自然過佢
不過NHK 真係好鍾意用佢,之前套大奧又係搵佢扮鬼佬要角
https://x.com/hearnmuseum/status/1791720853325140427?s=46&t=CIwhaAiR9LnxXOV43DaxYw
NHK御用鬼佬日本演戲鬼佬太少,唔夠香港競爭大
但好多鬼佬藝人
mix都有好多
好似comecome 咁做下閒角就話冇乜所謂,但做主角就真係有啲疑問

鬼佬嚟講「朗拿度」正好多不過好耐都冇喺cctvb 見到佢,唔知係咪返咗鄉下
Between 以前晨間劇主角係搵當時冇咁出名嘅演員做
係依家為左收視率先開始搵啲出名啲嘅去做
但好多都好日本樣,Jesse Raul 呢兩個唔講係mix 都唔覺

城田優就愈老愈似鬼佬
Reddit啲痴線佬會話你知係因為城田優啊媽係鬼婆老豆係日本人調轉就會似日本人利申唔知佢哋有咩依據
Starto最新洋名出道人士Richard似美國人多啲
働き方改革呀,唔再得閒教女(亦都因為咁依家係早早就開鏡拖長黎拍)

同埋以前試過搵個真新人(天花嘅藤澤惠麻)結果劇組做到嘔哂電收電又唔好...
咁佢老母啲基因又真係幾勁,佢幾個阿哥家姐細妹唔同老豆但都係似老母
講開仲有師奶樣宮澤エマ 又係完全唔似mix
唔知Reddict 啲癡線佬會點分析鄭嘉穎老婆呢
平井堅 100%日本人
仲有阿部寬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞