2024年春季日劇討論(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
今集咁做手術就過分
要一朝早先再記步驟
比較關注係咪講教書
係嘅話即係又撞橋
unmet
三瓶成日訓練佢慣性記憶
應該就係咁做
做得多 練得多就有個肌肉記憶喺度
unmet
千葉雄大咁正經講完點解想做全科係因為阿媽
之後話阿媽未死嗰吓

三瓶真係好warm
日日食椰菜卷都唔厭
其實我get唔到食椰菜嗰度
但d過程要由頭記過
冇理由俾佢做個手術
佢原本都係腦外科醫生 識做個手術
佢冇寫低之前請過 所以每日都請同事食椰菜卷 而三瓶醫生特登夜晚唔食野留肚食
LM
反而覺得約定最好睇
等緊演技屋season 2
團團轉^_^
開頭以為神尾係大仆街黎諗住見家長順勢做人地男友 好彩佢後面都主動澄清
但佢攬めるる果陣淨係想叫佢快d放開個女仔
瀨戶康史果種鬥氣式守護真係好正
團團轉 同感
我睇到佢攬個下…都係零感動…淨係想叫佢快d放開めるる...不過我而家好擔心瀨戶個秘密究竟有幾大穫…佢呢5集已經搞到非瀨戶不可…咁個秘密實係好大件事…先可以令佢兩個唔可以再進一步
見到劇照佢哋着校服
今季除咗好多失憶之外都好多超齡學生
南沙良近一年咁少劇拍
Unmet
咁佢讀書都應該有讀過個過程嘅,只不過唔係熟練到背到成個流程
佢手術中間都唔記得咗下一個步驟係咩,要三瓶提佢
三平好平靜咁提咗一句,其他人又好冷靜等miyabi繼續,真係好warm
好欣賞佢個拍攝手法,明明一句對白都冇,但係好感受到miyabi有一剎那頭腦空白慌張嘅感覺
現實就一定唔現實㗎喇
就算畀佢真係有能力做到 有咩醫院會take依個risk?
根本畀佢做返醫護都已經冇乜可能

但犀利在即使覺得好天馬行空,
仍然無阻套劇有其魅力

btw 個懸疑位好吊癮,賣咗咁耐關子
不斷明示暗未井浦新特登搞到女主醫唔好咁
但硬係覺得套劇風格 唔似會出啲咁忠奸分明嘅角色...(?)
個阿爺擺明係奸角
井浦新似收order做嘢多過真係想杉咲花記唔返嘢啦
火10

3條仔依家好似大豆田3個老公咁friend
如果唔係火10,咁嘅關係繼續落去都唔差
預告瀨戶爆哂seed咁話有得復合都想復合,所以原來係真前男友?
個膊頭咁大條疤痕但めるる冇回憶應該係未見過條疤?
邊個係stalker?肯家係呢3條仔其中一個

unmet
起碼最主要嗰堆角色?
但我都係純憑感覺盲估......
unmet
我莫名地營住佢都其實可能用緊佢嘅方法守護女主咁上下嘅嘢
點解生田咁多劇上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞