2024年春季日劇討論(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
仆街最新果集團團轉比twi d片透左
仲諗緊點解我冇睇過
Unmet
生田都唔係咁差jeh…算做得幾好…岡山天音其實順眼左…可能呢套唔算有太多靚仔
blue moment
臨尾泥石流嗰度仲諗住出口咁勇犧牲埋自己救山P
諗多左佢唯一作用係講普通話
團團轉9
女主同pepe本身拍咗成年拖
有預感公太郎係衰人甚至係個stalker
結局可能兩邊都唔揀做自己
頂咩今集明明咁sweet拖哂手仔仲咀埋唔好同我黎個大反轉
兒戲過童話故事趕收工
佢唯一作用係畀觀眾屌保持套劇熱度
頭七集基本上冇講過單案咁滯 最尾用集半光速解決
劇情比例失衡 得九集用大半時間喺度扭埋啲誤會嘢 個陰謀就冇乜鋪排就爆出嚟 臨尾仲要趕收工咁完
仲有濫用內心獨白去講故事
有幕矢本悠馬去自首影佢行入差館都唔夠仲要加句旁白落去⋯⋯

話說男主角算唔算妨害司法公正

GL
好想比佢鬧
https://www.instagram.com/p/C74pwC4hPvd/

吉川愛七月又有劇上
GL呢排真係崛起
話說MBS都越嚟越多劇,但係睇落budget唔係好夠
上緊套戲叫missing,講個阿媽唔見咗個女,咁啱個日佢休息去咗追星交低俾細佬湊,所以俾網民攻擊,佢喺依套做阿媽好好演技
今集好好睇
拍拖拖食花錫錫果度勁sweet
但最尾竟然係咁
睇最後一集拜拜完我上網check吓係咪已經大結局
呢九個星期我睇咗啲咩
搞咁耐
根本三個人都應該要坐監
石原唔使避嫌照查
美其名放蛇,事實上就扮病同個疑犯潛逃

龜梨on99頂包
矢本知情不報
但明明兩個都唔關事嘅又唔一早講

成班都痴痴呆呆,好彩田中死得早,如果唔係真係全員災難
唔知香港上唔唔上摘星廚神 電影版
Believe
條友一開波就係25仔咁洗乜要證據
自己出庭咪得囉
個look搞到以為係蒔田彩珠
睇咗幾集漫畫,都有追看性想睇下一集,不過有d位配埋個畫風幾嘔心
GMT SP同電影會喺2024冬同步播出同上映
解唔到點解以前meruru同瀨戶表白唔成功,
如果瀨戶係stalker,條囡送上門唔係即刻受咩
pepe個時間線同瀨戶唔同?佢2個唔識咁

pepe似身有屎多啲,有乜理由自己條囡出事唔去醫院睇佢仲要扮唔識
pepe想meruru唔記得以前嘅佢,要meruru重新愛上自己

諗到頭爆

夠膽你就寫到真犯人結局咁啦
我可以自己腦補返另外2條true end 㗎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞