[KPOP] K-POP 2024討論區 (14)

1001 回覆
1 Like 20 Dislike
原來破呢單案重要人物係荷拉荷拉叫崔鍾訓講邊個警察包庇佢地
🔥🔥韓網1200樓熱帖評論翻譯🔥🔥
ILLIT官推(後來證實為成員推特)
關注了主張NewJeans抄襲的海外粉絲賬號
韓網原帖帖主稱:ILLIT官推關注了主張NewJeans抄襲的海外粉絲賬號 還被這個沒眼力見兒的的海外粉絲截圖認證了
cr.theqoo ​​​
ILLIT=黑紅營銷嘅Limit test
差唔多隔左成年
咩叫團團都屌
我只係會屌水牛團喎 由其是Cowachella之後
做earnot真係好辛苦,見自己隊水牛比人屌,其他隊無人屌就走去問人做乜唔屌其他隊

你夠開po笑柒collar,唔通你唔開po笑柒埋LollyTalk,你就係波板唐仔?
支持寧寧💗
咁鍾意搬長圖去公海,唔見你搬過嚟嘅?

我就團團都鬧過,以事論事
唔似你哋選擇性失明
咁鍾意搬運,偏偏全世界都屌緊newjeans抄old jeans就唔搬
閔大媽鬧性侵受害者又唔搬,鬧newjeans死肥豬又唔搬
見你哋龜縮到咁都真係忍唔到笑
咁bts注水鬧咗未
淨係BTS咩?newjeans冇注?
成個kpop都注水喎
咁你鬧唔鬧先
你要一視同仁喎
逐團鬧一次啦
我會慢慢追返
中咗幾多個bingo?
1. SM騎
2. 其他團都有咁做啦,做咩針對 hybe / belift lab/ 房時赫 / bts / illit
唔鬧
教你咩叫邏輯
講緊你哋喺房閔事件上,只搬運對閔有利嘅假新聞
一件好少嘅事都即刻搬過嚟
而newjeans抄襲係全世界都講緊,但神奇地冇人搬

唔使攞BTS做擋箭牌,而家冇人講佢哋
一單還一單,人地問你bts 注水你鬧唔鬧呀,仲話教人邏輯
我就團團都鬧過,以事論事
唔似你哋選擇性失明

你梗係特登搬啦 p過圖嘅都拎出嚟鑑
問你拎jeans啲mv出嚟又唔拎 因為淨係可以screenshot 放多一秒就穿崩

Btw nj注水拎啲證據出嚟先 你班阿米惡過狗 一早有注就比你哋發現拎出嚟講啦
話nj抄襲個帳係illit官推+p圖,minji刀削麵同元英草莓都係hybe黑稿,hybe職員自爆話唔主推女團,ador 16樓只有一半至三分之一空間仲要冇安保 係唯一要同其他人共用空間既廠牌,其他層既廠牌冇呢樣問題

呢度咁多樣係咪都有人照搬哂過黎?

老老實實你收左hybe幾多錢
條粉腸擺明針對 假中立
我以為K-pop 大家都可以互相尊重

屌鳩閔老母咪算 係都要燒埋njs 成日話快啲散

呢隻fearnot都算極品
一早知佢乜料啦 扮哂中立咁
肉緊到唔知仲以為佢有hybe股份

房狗同hybe一齊收皮我相信係大部分人最樂意見到
【熱帖】#韓媒曝HYBE曾發文黑EXO##曝HYBE曾發文黑EXO# 21日,據體育京鄉報道,HYBE旗下廠牌藝人ILLIT官方帳號關注了New Jeans的黑粉帳號後又取消 關注,引起了爭議。 據悉,該帳號不僅是所屬廠牌Belift營運的帳號,也是ILLIT成員直接參與的帳號。 因此,最近在網路社群和SNS上全方位上傳了對New Jeans的指責文章,也有人認為這是「黑粉行銷」。

由 ILLIT圍繞著HYBE的「黑粉行銷」疑惑已經不是第一次了。 這是因為2018年12月組合EXO相關的報導出現了指責SM娛樂和組合的大規模回帖。 平時在EXO相關報道中主要是10、20多歲女性留言的年齡層,但是在有指責留言的報道中,30、40多歲女性留言最多。

當時也隨著粉絲間的矛盾激化,出現了圍繞著HYBE和BigHit music「黑粉行銷」的批判輿論。 一位不願透露姓名的業界宣傳負責人表示:“‘黑粉營銷’是歌謠界也在暗中進行的營銷行為。”

hybe敢做唔敢認?
sm同kakao簽左約,誠實履行企業合併條件… 營造公平生態系統,唔注水melon
hybe又夠唔夠膽簽埋一份
即係社會大眾知真係有呢d野發生 但又改變唔到乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞