[KPOP] K-POP 2024討論區 (14)

1001 回覆
1 Like 20 Dislike
皇帝唔急太監急
Newjeans同LE SSERAFIM兩隊垃圾一齊解散啦好嗎?
歌手唔識唱歌, 笑撚死人[sosad]

雖然我十分認同兩隊都無存在嘅必要
但係近期發現低處未算低
ILLIT 真係做練習生都要諗諗
可摸耳三隊一齊消失

利申我中立,不過更加想睇肥房仆街花生好食
試吓唔好燒埋TREASURE
人哋係變鑽石唔係變心
條友以前講既野補圖

GFRIEND自己唔想做歌手?
我屌佢老母
班傻閪fans會要求你屌哂全世界唱唔倒歌既kpop團一視同仁先,
然後先有資格屌佢地嗰隊,
否則一律都係haters針對佢地HYBE
上面我有講係變鑽石
根本依d 手勢就勁多人用過
依d都可以屌抄襲炎上根本太得閒
Minju自己直播講係原創喎
咪就係依d手勢已經用爛左
佢冇留意開其他idol咪以為自己原創
笑佢on9冇留意開咪算
走到去屌佢抄襲炎上根本太得閒
班懵撚屌注水團果陣一定係覺得新牛係原創
而家知唔係就展現Hybe家族愛,bunnies幫手嬲埋carat果份
笑死你補我po左嘅圖
Sor 無追到咁落就覆咗
Hybe注水同黑營銷手段俾閔媽踢爆燒返轉頭去防彈到 仲愈爆愈勁
終於觸動到米米神經
全平台都係咁踩NJ上兩年不知幾多紅人粉牙米追埋NJ
而家反轉豬肚
好撚開心
終於有人返兜防彈
就係呢隊嘢攪亂kpop 生態!
唔撐新牛但支持閔媽繼續爆!
抄唔抄都算 話自己原創真係離譜左啲喎
邊邊贏都係KPOP贏
爆多啲啦 以後仲點吹成績
Billboard乜乜乜
佢哋令幾多實力人士沉到退圈呀!
Dklm

老實講, 3隊都唔掂,
新牛企唱好似好少少,
你去聽跳唱一樣都係屎.
3隊都好似冇接受過正統有技巧既聲樂訓練,
舉個例, 聲壓.
你會發覺佢地把聲唱LIVE係壓唔住個伴奏,
把聲要有穿透力係技巧黎, 唔係用力就得.

上一代韓團至少主唱都做得到呢啲水平,
https://www.youtube.com/watch?v=jap9rSZds7U
https://www.youtube.com/watch?v=O_cSesx88N4
霉團唔好拎出嚟講啦
YG Kpop old seafood
堅持YG style 搞到TREASURE 同BABYMON 都霉霉地
ILLIT連宇宙起源都想搶埋嚟做
手勢應該係自己諗到, 自己以為係第一個諗到, 所以話原創law。講真如果佢知道係炒,仲要同有頭有面GE人一樣,仲點會大大聲講原創。只能怪佢入世未深on99
邊個先原創
閔熙珍發文闡明爭議,”HYBE的證據都是非法取得的,他們讓NewJeans為難,一切等法院判決吧“

19日閔熙珍發長文說明瞭最近的爭議事項及Kakaotalk爭議等內容。

她表示”經歷了痛苦、艱難又愉快的過程中NewJeans和我有了像家人一樣又勝過家人的堅實的關係。因此我只能說明我和她們的關係是比大家想象的還要更高一層的關係。“

”被剪輯和拼湊的Kakaotalk對話內容攻擊後,成員們一致給我發來了安慰的信息,不單是安慰而是充滿愛的內容。安慰的信息一直持續到了第二天上午。我放聲哭的原因不是因為被陌生人們誤解和謾罵,而是因為我竟然要經歷這樣最壞的像乞丐一樣的事情而感到遺憾。為他們的意圖很明瞭卻被蒙蔽的人們遺憾,當然問題所在還是那些煽動的人而不是被接受的人。不過只要是對NewJeans有一點好感的人,大家應該做的事情是不要讓成員們最大限度的不被這些事情所左右。“

此外”HYBE把我進公司是使用並格式化的,2年前歸還的筆記本電腦在監察和沒有得到同意之前進行了數字取證,偷竊了我的個人私生活,共享並放進了監察資料中。ADOR之前的事情和本次監察毫無關聯,同時在數十名記者在場的情況下摘取了個人私生活中一部分內容,引導成有刺激性的語氣進行瞭解讀。“

”隨意公開ADOR成立前個人事情,為了找到對我的攻擊點,隨意的拿走公司副代表的筆記本談論刑事責任,威脅副代表並進行了誘導。此外還脅迫ADOR職員,深夜進入到其家裡要求拿走其個人手機,把無關聯的對話內容進行了剪輯拼湊進行了洩露。做出這樣非常理和野蠻行為後他們還表示自己在保護公司成員們。監察的目的真的很無語。“

偶像人間劇場不嬲都有劇本 又想陰啲陰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞