【海洋生物】淺談魚類 (序:由頭開始)

456 回覆
379 Like 1 Dislike
點解好似唔見有彈塗魚或者魔鬼魚
定係眼殘 彈塗魚個樣好得意

點解有啲魚下身兩隻手仔可以當腳爬行

魔鬼魚可以睇下鯊魚個post,
彈塗魚係屬於之前我話最大個group perciforme
好多住係海底,或者我地叫benthic fish既魚都會可以咁,其實都係佢地為左適應環境而演化岀黎。

謝解答
遲啲煲下鯊魚post先

感覺海豚鯨魚鯊魚唔係魚
但識得生到個樣成條魚咁好神奇

鯊魚係魚嚟
食法
吞拿魚好似游得好快,係頭幾名,游得快果D魚天敵係咪得人?
同埋游得快果D魚點解可以游咁快?

流線身型,強勁肌肉
呑拿魚有恆温生理,可以做到更有效既帶氧呼吸

大部分魚都係冷血動物?
吞拿魚好似游得好快,係頭幾名,游得快果D魚天敵係咪得人?
同埋游得快果D魚點解可以游咁快?

流線身型,強勁肌肉
呑拿魚有恆温生理,可以做到更有效既帶氧呼吸

大部分魚都係冷血動物?

大部份都係, 係有少部份長時間運動量大嘅魚有恆溫機能
識睇一定睇食法 笑左
財經台專屬寵物

體育台呢?

利狗車狗獌咁多種,邊使要molamola
強帖留名
唔好就咁完左,
巴打繼續分享下唔同既生物
我成日追post等你update
財經台專屬寵物

體育台呢?

利狗車狗獌咁多種,邊使要molamola

仲有果農台(電話果種)📱
唔好就咁完左,

多謝支持
識睇一定睇食法 笑左

唔好就咁完左,

多謝支持

樓主會唔會講海洋哺乳類?
不過一講應該有排講
唔好就咁完左,

多謝支持

樓主會唔會講海洋哺乳類?
不過一講應該有排講

遲下應該會,不過依家諗緊好無岀po講點整海鮮

好多住係海底,或者我地叫benthic fish既魚都會可以咁,其實都係佢地為左適應環境而演化岀黎。

謝解答
遲啲煲下鯊魚post先

感覺海豚鯨魚鯊魚唔係魚

鯊魚係魚嚟

唔可以話識生到成條魚咁,應該落得水就要變成哩個樣咁濟

謝解答
遲啲煲下鯊魚post先

感覺海豚鯨魚鯊魚唔係魚

鯊魚係魚嚟

落水要流線型

謝解答
遲啲煲下鯊魚post先

感覺海豚鯨魚鯊魚唔係魚

鯊魚係魚嚟

落水要流線型

係,講到底都係要適應個生態環境。
不過如果睇得仔細啲就會發現其實好多野都唔同。例如個鰓。
樓主中唔中意睇動物片?
樓主中唔中意睇動物片?

好中意,但唔係discovery 果啲
樓主都唔識食
mola mola 皮滑 又彈牙
肉爽滑 都可以話得個大字
樓主都唔識食
mola mola 皮滑 又彈牙
肉爽滑 都可以話得個大字

咁龍脷夠又滑又香 分分鐘嫩過mola mola
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞