[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(47)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
樓上以臺灣現在水準 中超 跟 j1都別想好嗎 根本勾不著 08/24 20:26
→ hyc51: 還不如跟港澳臺合組一聯盟 反正他們也維持的很辛苦
真係不了

巴打段嘢係邊度搵到?

ptt

唔太明,即係港澳臺自己搞個足協?

港澳台合組聯賽
聯賽即係台灣講嘅聯盟

咁就唔好喇

即係香港carry台澳
垃圾carry更垃圾既垃圾
不了

打盃賽可以考慮請下既 (不過大家都唔會有閒錢搞咁on9)
聯賽就不了
一係我島外流+歸化齊腳再加四個港超中上游級數外援carry
我賭就點砌都唔夠班 俾佢地入預左會好似港會升超咁既結果
《體貼‧香港》港超理文季前泰國集訓

https://www.youtube.com/watch?v=SgRIvxz-Oes

巴打段嘢係邊度搵到?

ptt

唔太明,即係港澳臺自己搞個足協?

港澳台合組聯賽
聯賽即係台灣講嘅聯盟

咁就唔好喇

即係香港carry台澳
垃圾carry更垃圾既垃圾
不了

打盃賽可以考慮請下既 (不過大家都唔會有閒錢搞咁on9)
聯賽就不了
一係我島外流+歸化齊腳再加四個港超中上游級數外援carry
我賭就點砌都唔夠班 俾佢地入預左會好似港會升超咁既結果

作客大陸條數就話畜力包姐,去台灣條數搵邊個包 台仔出呀?
聽日球場有冇波衫賣
有無巴打開定開league戰直播post

Who open

Who open

me?

Who open

me?

https://www.youtube.com/watch?v=SgRIvxz-Oes

《體貼‧香港》港超東方季前泰國集訓

https://www.youtube.com/watch?v=9fiRfDtwE4w

條女
聽晚有冇機會扯紅旗?

聽晚有冇機會扯紅旗?

聽晚有冇機會扯紅旗?

過到3500再算
聽晚有冇機會扯紅旗?

過到3500再算

大家係時候發動魔咒了
聽晚有冇機會扯紅旗?

星期五夜晚,不了
聽晚有冇機會扯紅旗?

過到3500再算
有3000都偷笑

VIP少樣嘢

VIP少樣嘢

VIP包晒所有比賽咪少一項

個插花真係

VIP少樣嘢

VIP包晒所有比賽咪少一項

吳偉安復出延續傳奇 為未來豐富人生閱歷

今年3月,中國前國腳吳偉安經過15年職業足球聯賽的經歷後,帶著踢遍亞冠、中超、中甲、中乙賽事的傳奇故事掛靴,事隔半年,他將在本星期的港超聯賽復出,以R&F富力領隊兼球員身份,在另一個聯賽延續傳奇。當日帶著「想踢球沒人要」的慨嘆告別,蟄伏半年後本著享受足球的想法復出,為的是追求新體驗豐富人生閱歷。

「一個球星,想踢球,沒人要,所以退役囉。」大約半年前,吳偉安帶著如此慨嘆告別職業足球,回想當時作出的掛靴決定,他說自己未至於「沒人要」。「也有聯繫個幾支球隊,想繼續踢內地聯賽,但都未達我的要求,想想也到了退役的年紀,所以下了決定。」不過,靜極思動的他對足球的熱情未死,今夏成為R&F富力的領隊後,會方期望藉其經驗及技術帶動年輕人進步,吳偉安也樂得復出、兼任球員,更將以隊長身份再次在綠茵場馳聘。

周四下午的港超季前記者會,吳偉安代表R&F富力上台展示球衣,其隊中地位已是顯然易見,而闊別職業足球半年的他,隨隊到泰國集訓也是練到足。「畢竟我的根底尚在,只要體能跟得上,技術、比賽節奏這些都不難解決,身體調整好的話再踢比賽對我來說比較簡單。」話雖如此,吳偉安本月初已為深圳超聯球隊鵬城協和輝在全國業餘聯賽奪惠州賽區冠軍,也算是為重踏職業賽場作了一次熱身。

2002年在中乙廣東雄鷹開展職業足球路,15年來吳偉安踢過國際賽、亞冠盃、中超、中甲以至中乙,再加上早前出戰俗稱中丙的全國業餘聯賽,其傳奇性履歷已相當豐富,如今再添上一筆港超,他說嘗試不同聯賽、豐富閱歷,對將來帶隊或執教都有幫助。「我也是享受足球為主,也協助年輕人不要在成長路上走太多彎路。」他說。

咁既料都自稱球星

鬼唔望比人鏟到重傷冇得唔退休

家陣冇人識你呀
東方球迷會睇出席率回水係上季定前季
最後有冇走數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞