[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(47)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
港威好撚串喎 : 打殘傑志 咁鐘意用鬼佬嘛

身為港人支持港將

有鬥心係好事

邊到

記者: 準備好未呀,禮拜五場波。
羅港威: 準備好囉。
記者: 有咩諗法呀?
羅港威: 有咩諗法? 打殘傑志囉。
(哈哈哈哈哈哈)
羅港威: 無野諗嫁啦。(記者: 佢搵唔到對手喎) 佢搵唔到對手呀?咁我地做佢對手囉,咁鍾意用鬼佬呀嗎...唔係用鬼佬就得嘅。

Source ?

Sunhei Chan日日喺FB打躉竟然唔知

香港足球
我國=阿古路
中華男足總教練黑田和生因病恐無法帶隊,足協希望黑田和生教練好好養病,表示目前由平田禮次擔任中華男足過渡期的總教練。

足協表示,9月5日之戰將還是由平田禮次的教練團出征巴林,目前規劃10月會有新的外籍主帥,可能的人選並沒有明講。

而華裔足球好手周定洋是具有國際一級實力的足球員。但是,外交部說會協助周定洋辦護照卻還沒有落實行動。

請Rambo 教好過
國際一級實力
中華男足總教練黑田和生因病恐無法帶隊,足協希望黑田和生教練好好養病,表示目前由平田禮次擔任中華男足過渡期的總教練。

足協表示,9月5日之戰將還是由平田禮次的教練團出征巴林,目前規劃10月會有新的外籍主帥,可能的人選並沒有明講。

而華裔足球好手周定洋是具有國際一級實力的足球員。但是,外交部說會協助周定洋辦護照卻還沒有落實行動。

請Rambo 教好過
國際一級實力

國際視野過於遼闊
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。
而昨晚就发生了缅甸球迷被殴打至入院!
可不可以别再做些丢脸的事情了吗!这样做只会严重破坏我国的名誉而已!恳请各位做个文明和理性的球迷!

#火腿

source
大馬足球新聞

廢kim選球霸有先見之明

呢啲球迷暴力事件,喺大馬經常發生,所以去馬六甲撐香港隊嘅義士點都要小心啲,雖然班馬來足球流氓向來都係只識對住東南亞圍內嘅人發惡,不過唔排除有另外可能性。記得2012年鈴木盃大馬做東,大馬球迷同印尼球迷喺場外打到飛天,本身印尼球迷被圍攻時只有100人,後來其他印尼人收到風拎武器趕過去,差佬先做嘢。

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩
俾含大狗踩場串 冇幾多個敢還拖 連嘴炮都唔敢

香港左膠太多 有時球場屌人都會俾人叫咪講粗口 教壞細路
唔想細路聽到咪咪帶佢地入場囉 球場一定有人講架

其實2014年對菲狗,睇得出班球迷特別火,用口fuck到賓妺差唔多濑尿。

憎菲狗=憎中共同樣程度

聽完13哥講都是入到場先換港隊算

廢kim選球霸有先見之明

呢啲球迷暴力事件,喺大馬經常發生,所以去馬六甲撐香港隊嘅義士點都要小心啲,雖然班馬來足球流氓向來都係只識對住東南亞圍內嘅人發惡,不過唔排除有另外可能性。記得2012年鈴木盃大馬做東,大馬球迷同印尼球迷喺場外打到飛天,本身印尼球迷被圍攻時只有100人,後來其他印尼人收到風拎武器趕過去,差佬先做嘢。

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩

其實2014年對菲狗,睇得出班球迷特別火,用口fuck到賓妺差唔多濑尿。

憎菲狗=憎中共同樣程度

馬拉迷係著咩色 諗住著佢地隻色入場 之後先換

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩

憎菲狗=憎中共同樣程度

馬拉迷係著咩色 諗住著佢地隻色入場 之後先換

黃/黑

請Rambo 教好過
國際一級實力

國際視野過於遼闊

笑左
但周定洋未有passport
我國有無簽經理人公司?
定打算靠巴古沙幫手外流?

咁到底今日有冇架
香港仔運動場近海洋公園部份看台上蓋被吹爛,而今晨有政府相關部門到場視察損毀情況,由於損毀相當嚴重,短期內難以維修好,是否適合繼續安排比賽存疑。周六下午舉行冠忠南區對香港飛馬的賽事,到底賽事會否如期上演,有待有關方面決定。

據悉,冠忠南區高層已獲悉,稍後時間會與足總及康文署商討周六對飛馬是否如期舉行。冠忠南區今晨已復操為賽事備戰。
【港超聯記者會Facebook直播預告!】- 2017-18中銀人壽香港超級聯賽

一陣3點鐘左右會有2017-18中銀人壽香港超級聯賽記者會,一眾嘉賓同球員會同大家見面!一陣見!

-2017-18中銀人壽香港超級聯賽 揭幕戰-
傑志 對 東方龍獅
8月25日 晚上8時 旺角大球場

#HKPL
香港仔運動場近海洋公園部份看台上蓋被吹爛,而今晨有政府相關部門到場視察損毀情況,由於損毀相當嚴重,短期內難以維修好,是否適合繼續安排比賽存疑。周六下午舉行冠忠南區對香港飛馬的賽事,到底賽事會否如期上演,有待有關方面決定。

據悉,冠忠南區高層已獲悉,稍後時間會與足總及康文署商討周六對飛馬是否如期舉行。冠忠南區今晨已復操為賽事備戰。

屌唔撚係呀
張學生證8月31到期諗住用埋個優惠飛佢
咁到底今日有冇架

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1659165674093707&id=484506791559607
3點鐘

上年南區冇去?

乘機將個垃圾看台砍掉重練

香港仔運動場吹撚到有9千個位咁巴閉
對面又有露天看台唔可以用住先?
馬拉冇得對澳門搶分

大條道理開放返冇蓋

其實唔開放個半邊都夠坐, 唔慌多人睇
馬拉冇得對澳門搶分

我賭犧牲左自己

其實唔開放個半邊都夠坐, 唔慌多人睇

要班貴賓曬住睇波不了
馬拉冇得對澳門搶分

why
馬拉冇得對澳門搶分

why

馬拉隊去唔到澳門 打風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞