[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(47)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
2018年夏天,FM東傑release咗成隊人出嚟咁滯
結果宜家2020年1月,東方排緊第9

係咪成堆假人?

no
傑志release哂四小龍+四小鬼
東方release咗米曹、白鶴,差唔多三字頭嘅都解哂約
之後嘅賽季所有球會開始大量用15 16歲假人

係咪成堆假人?

no

好撚憎D假人

假人先好用
意外嘅係南區贏聯賽冠軍
有得打亞冠分組賽
https://www.youtube.com/watch?v=nITxCe0eWrk
1.08應該係「尤其中場、後衛連累佢(多失球)」

起碼講到白雀咁先用廣東話受訪啦
你講又辛苦 聽又辛苦

之前用普通話咪又俾人屌

明明講遺憾 字幕打左意外

講普通話: 黎左香港10年都唔識講廣東話
講廣東話: 起碼講到XX咁先好用廣東話啦

上季明星選舉曾想做「逃兵」

新球季開始前,找葉鴻輝回顧一下過去又展望一下將來,談起那夜,原來他想過當逃兵:「其實最後2強名單出爐後,我只覺得愕然,一度想,不如不要去頒獎禮了。」不去,是怕一旦獲獎,必受批評,但守護港隊大門的他,字典中又豈有逃避二字?「最後還是決定去面對,若然獲獎,就需要去為其他人,尤其是阿鵬去講說話,因為我覺得獎項該屬於他。」

唔去仲型啦

係香港踢波, 識做人緊要過好波啦, 點可以唔去

佢使咩驚得罪人姐

係姐, 但做人圓滑D唔會有錯

新球季開始前,找葉鴻輝回顧一下過去又展望一下將來,談起那夜,原來他想過當逃兵:「其實最後2強名單出爐後,我只覺得愕然,一度想,不如不要去頒獎禮了。」不去,是怕一旦獲獎,必受批評,但守護港隊大門的他,字典中又豈有逃避二字?「最後還是決定去面對,若然獲獎,就需要去為其他人,尤其是阿鵬去講說話,因為我覺得獎項該屬於他。」

唔去仲型啦

佢使咩驚得罪人姐

南美聰上年理撚得你
知得冇得拎 playoff都唔撚教
https://www.youtube.com/watch?v=nITxCe0eWrk
1.08應該係「尤其中場、後衛連累佢(多失球)」

起碼講到白雀咁先用廣東話受訪啦
你講又辛苦 聽又辛苦

之前用普通話咪又俾人屌

明明講遺憾 字幕打左意外

講普通話: 黎左香港10年都唔識講廣東話
講廣東話: 起碼講到XX咁先好用廣東話啦

香港人係咁架啦

唔去仲型啦

佢使咩驚得罪人姐

南美聰上年理撚得你

佢之前都講到明教多幾年就唔教, 返南美, 洗鬼比面咩

但輝仲有波要踢, 掛靴後可能都要搵波教, 同南美聰冇得比啦

唔去仲型啦

佢使咩驚得罪人姐

南美聰上年理撚得你

佢之前都講到明教多幾年就唔教, 返南美, 洗鬼比面咩

但輝仲有波要踢, 掛靴後可能都要搵波教, 同南美聰冇得比啦

要顧咁多野果陣就收口唔講啦

睇波咪撚擔遮喇
大埔諗住開咗季先發佈新波衫?

好多隊都冇公佈 唔知做乜鳩

係咪成堆假人?

no

白鶴走左咩?

係咪成堆假人?

no

白鶴走左咩?

fm
聽緊坂本龍一發現左首 日本サッカーの歌 THE JAPANESE SOCCER ANTHEM
https://youtu.be/g4HT07dznAU?t=36
應該係2002世盃啲徴集作品,而家就用喺天皇杯
https://youtu.be/_EjmMNVWHcs?t=37
https://www.youtube.com/watch?v=s0RlaSWh6ZA
好撚型好有厚重感

中間舊嘢做隊徽仲好啦

中間舊嘢做隊徽仲好啦

有南區墊底不用怕

btw大埔都整到fb頭像框 點解傑東南仲未做嘢

係咪成堆假人?

no

好撚憎D假人

假人先好用

我個save理文個Victor同白鶴比K League Challenge某隊波簽左

睇波咪撚擔遮喇

阿奴心諗睇波咪撚阻住啦

柏保路有D似gordon ramsay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞