[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(47)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
用心良苦, 垃立要球員自己+$2轉凍飲係唔想球員飲凍飲身體唔好

我垃幫肥軒減到肥?
南華過去3年曾兩度無限接近mk國
我國有無簽經理人公司?
定打算靠巴古沙幫手外流?
mk曦如果同mk國一隊夾個鬼佬中鋒一定好撚勁

二傳型
mk國模仿C朗踢波

【鴻福堂 x 冠忠南區飲用水】

冠忠南區上季開始獲得本地品牌「鴻福堂」贊助飲用水,今季仍會繼續外,而「鴻福堂」更為我們推出印上主教練鄭兆聰肖像及隊徽的飲用水。

撐香港足球,感謝「鴻福堂」冠忠南區以及本地足球運動的鼎力支持

正呀喂
如果出埋球員就好

幾錢?
買支留念

二傳型

mk曦同mk國同T史夾個季真係好行雲流水
mk國模仿C朗踢波

仲以為會一野轟落單人人牆度
我國有無簽經理人公司?
定打算靠巴古沙幫手外流?

其實係有mk曦呢個朵, 先有mk國

Mk聰

here
https://www.youtube.com/watch?v=XICuHFtFAmE&t=686s&t=686s
禾國爆料 元朗 對佢情有獨鍾幾年
奈何贊助商問題 組班遲左

邊度黎

啲M唔Mk問題好廢
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。
而昨晚就发生了缅甸球迷被殴打至入院!
可不可以别再做些丢脸的事情了吗!这样做只会严重破坏我国的名誉而已!恳请各位做个文明和理性的球迷!

#火腿

source
大馬足球新聞

廢kim選球霸有先見之明

呢啲球迷暴力事件,喺大馬經常發生,所以去馬六甲撐香港隊嘅義士點都要小心啲,雖然班馬來足球流氓向來都係只識對住東南亞圍內嘅人發惡,不過唔排除有另外可能性。記得2012年鈴木盃大馬做東,大馬球迷同印尼球迷喺場外打到飛天,本身印尼球迷被圍攻時只有100人,後來其他印尼人收到風拎武器趕過去,差佬先做嘢。

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩
俾含大狗踩場串 冇幾多個敢還拖 連嘴炮都唔敢

香港左膠太多 有時球場屌人都會俾人叫咪講粗口 教壞細路
唔想細路聽到咪咪帶佢地入場囉 球場一定有人講架

其實2014年對菲狗,睇得出班球迷特別火,用口fuck到賓妺差唔多濑尿。

瀨尿定潮吹呀?
早知去流浪會所, 石硤尾個場好撚熱
mk國模仿C朗踢波

仲以為會一野轟落單人人牆度

不要小看國皇。
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。
可不可以别再做些丢脸的事情了吗!这样做只会严重破坏我国的名誉而已!恳请各位做个文明和理性的球迷!

#火腿

source
大馬足球新聞

呢啲球迷暴力事件,喺大馬經常發生,所以去馬六甲撐香港隊嘅義士點都要小心啲,雖然班馬來足球流氓向來都係只識對住東南亞圍內嘅人發惡,不過唔排除有另外可能性。記得2012年鈴木盃大馬做東,大馬球迷同印尼球迷喺場外打到飛天,本身印尼球迷被圍攻時只有100人,後來其他印尼人收到風拎武器趕過去,差佬先做嘢。

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩

其實2014年對菲狗,睇得出班球迷特別火,用口fuck到賓妺差唔多濑尿。

瀨尿定潮吹呀?

一齊黎好冇
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。

#火腿

source
大馬足球新聞

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩

瀨尿定潮吹呀?

一齊黎好冇

兩穴
東方龍獅上季四大皆空,葉鴻輝認為,問題正正出於態度:「我在東方踢了4年,我覺得之前兩季,球員的心態都不太好。」他說,上季煞科戰對傑志的直接爭標戰就是大好例子,落場即大舉進攻的傑志球員落到場一心要贏冠軍,東方輸的不只比數,更在態度和爭勝心。就像要接受一個自覺不應得的獎項時,如何勇敢面對,更將這難題化危為機,「態度決定一切,不能只想着對弱旅時取勝,但對同級及更強的對手時就不在意勝負,陣中個別球員會有此想法。」不過,東方今季換上司徒文俊任主帥、李健和從旁相助,加上上季失利的打擊,「阿輝」認為一眾隊友今季的鬥心必然更強。

上季亞冠戰績不佳 影響球隊氣氛

以葉鴻輝自我要求極高的個性,上季失利必然已使他自省無限次,展望新一季,到底有什麼要改善?「改改自己的脾氣吧,」他說,「自己比較暴躁,尤其在球隊不順逐時。反省過後,明白作為隊長不應如此,而要多給多隊友鼓勵⋯⋯以前我較着重『提點』隊友。」語畢,葉鴻輝跟記者齊齊笑彎了腰,大概腦海同時出現他「提點」常用、響徹球場的「六字真言」,「上季亞冠戰績不佳,練習氣氛也受影響,總要有人踏出第一步去帶動氣氛,而這是隊長的責任。」在球場上脾氣變好的「阿輝」,很難想像,但也教人期待。

作客傑志的港超開季大戰迫在眉睫,東方龍獅為免噩夢重演,周三、四一連兩日閉門操練。葉鴻輝談到這支老對手,盡是讚譽:「傑志近幾季陣容變化不大,磨合不需太多時間,而且球員身型佔優,在進攻上也實在很強,今季他們在攻守已拿到最好的平衡。」新援沙巴及前鋒洛迪古斯受傷之下,作為隊長的他道:「我們要先在防守做好。而且己隊今季陣容變化大,又換上新教練,傑志不易掌握我們的資料,這也算是優勢吧!」

順逐
羅力威:打殘傑志 咁鍾意用鬼佬吖嗱
香港有冇link睇廣州競賽
揭幕戰傑志對東方
估計入場人數 4000-4200

參考:
上季首循環傑志對東方入場人數 3843
上季揭幕戰東方對大場入場人數2216
揭幕戰傑志對東方
估計入場人數 4000-4200

參考:
上季首循環傑志對東方入場人數 3843
上季揭幕戰東方對大場入場人數2216

加左價 估同首循環相若
港威好撚串喎 : 打殘傑志 咁鐘意用鬼佬嘛

身為港人支持港將

有鬥心係好事

邊到

記者: 準備好未呀,禮拜五場波。
羅港威: 準備好囉。
記者: 有咩諗法呀?
羅港威: 有咩諗法? 打殘傑志囉。
(哈哈哈哈哈哈)
羅港威: 無野諗嫁啦。(記者: 佢搵唔到對手喎) 佢搵唔到對手呀?咁我地做佢對手囉,咁鍾意用鬼佬呀嗎...唔係用鬼佬就得嘅。

Source ?

Sunhei Chan日日喺FB打躉竟然唔知
【鴻福堂 x 冠忠南區飲用水】

冠忠南區上季開始獲得本地品牌「鴻福堂」贊助飲用水,今季仍會繼續外,而「鴻福堂」更為我們推出印上主教練鄭兆聰肖像及隊徽的飲用水。

撐香港足球,感謝「鴻福堂」冠忠南區以及本地足球運動的鼎力支持

尼~爾~馬!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞