[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(47)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
貼下十隊派邊個去球衣發布會

傑志: lo12
東方: 中國輝

最右乜水

般連奴

廣州果個中超外援

01真係高質過百份好多

我估01有graphic designer?

01有,其實間間press都有,只係質素問題,同埋叫唔叫得郁果邊幫你做graphic姐

人地01體育一個page, on9.cc就香港波一個page, 擺到明係比人圍爐用

東網果d graphic真係小學生級數

東網果d graphic係要記者做返

所以咪template graphic

最右乜水

般連奴

廣州果個中超外援

01真係高質過百份好多

01有,其實間間press都有,只係質素問題,同埋叫唔叫得郁果邊幫你做graphic姐

人地01體育一個page, on9.cc就香港波一個page, 擺到明係比人圍爐用

iris都要做, 之前籃波d graphic同字要一手一腳做
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。
而昨晚就发生了缅甸球迷被殴打至入院!
可不可以别再做些丢脸的事情了吗!这样做只会严重破坏我国的名誉而已!恳请各位做个文明和理性的球迷!

#火腿

source
大馬足球新聞

廢kim選球霸有先見之明

呢啲球迷暴力事件,喺大馬經常發生,所以去馬六甲撐香港隊嘅義士點都要小心啲,雖然班馬來足球流氓向來都係只識對住東南亞圍內嘅人發惡,不過唔排除有另外可能性。記得2012年鈴木盃大馬做東,大馬球迷同印尼球迷喺場外打到飛天,本身印尼球迷被圍攻時只有100人,後來其他印尼人收到風拎武器趕過去,差佬先做嘢。

好勇

咁本身有好多印尼佬喺大馬搵食,加上民族性問題,所以照應比較多,但喺大馬唔係咁多香港人,就算有都唔多,大馬華人未必咁熱心幫你,所以去嗰啲最好都同官方保持接觸,單拖都要低調啲。以我所知9成入場睇大馬波都係馬來及印度人,大部分好nice,不過有一部分就比較激動,可能你唔聊你佢哋都會聊你,最好盡量避開,因為唔係你主場。

好想香港做到呢啲主場優勢 會領客隊球迷淆底 不過應該冇可能
最近同一位大馬球迷討論95場馬港大戰,佢話雖然馬港之間足球對碰冇咩話題,但因為今次喺馬六甲踢,加上最近東運會大馬U22 4連勝,會對入場意慾有影響,可能會比較多人,原先佢估計喺柔洲踢可能得5000人到入場,因為好多大馬人入場睇埋表現同戲碼,好似幾日前東運對緬甸及新加坡,都有4-5萬人入場,因為東南亞圍內打飛機吸引力比踢亞盃外更大,成果問題。條友住沙巴,去馬六甲仲耐過我哋。
中華男足總教練黑田和生因病恐無法帶隊,足協希望黑田和生教練好好養病,表示目前由平田禮次擔任中華男足過渡期的總教練。

足協表示,9月5日之戰將還是由平田禮次的教練團出征巴林,目前規劃10月會有新的外籍主帥,可能的人選並沒有明講。

而華裔足球好手周定洋是具有國際一級實力的足球員。但是,外交部說會協助周定洋辦護照卻還沒有落實行動。

缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。
可不可以别再做些丢脸的事情了吗!这样做只会严重破坏我国的名誉而已!恳请各位做个文明和理性的球迷!

#火腿

source
大馬足球新聞

呢啲球迷暴力事件,喺大馬經常發生,所以去馬六甲撐香港隊嘅義士點都要小心啲,雖然班馬來足球流氓向來都係只識對住東南亞圍內嘅人發惡,不過唔排除有另外可能性。記得2012年鈴木盃大馬做東,大馬球迷同印尼球迷喺場外打到飛天,本身印尼球迷被圍攻時只有100人,後來其他印尼人收到風拎武器趕過去,差佬先做嘢。

好勇

咁本身有好多印尼佬喺大馬搵食,加上民族性問題,所以照應比較多,但喺大馬唔係咁多香港人,就算有都唔多,大馬華人未必咁熱心幫你,所以去嗰啲最好都同官方保持接觸,單拖都要低調啲。以我所知9成入場睇大馬波都係馬來及印度人,大部分好nice,不過有一部分就比較激動,可能你唔聊你佢哋都會聊你,最好盡量避開,因為唔係你主場。

好想香港做到呢啲主場優勢 會領客隊球迷淆底 不過應該冇可能

擺返喺旺角場就有可能既
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。

#火腿

source
大馬足球新聞

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩
俾含大狗踩場串 冇幾多個敢還拖 連嘴炮都唔敢

香港左膠太多 有時球場屌人都會俾人叫咪講粗口 教壞細路
唔想細路聽到咪咪帶佢地入場囉 球場一定有人講架
貼下十隊派邊個去球衣發布會

傑志: lo12
東方: 中國輝

富力: 球王晃
流浪: 新442
夢想: 大豪
理文: 羅俊
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。

#火腿

source
大馬足球新聞

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩

根本周街大把人講粗口
唔好俾細路出街囉
https://www.youtube.com/watch?v=XICuHFtFAmE&t=686s
禾國爆料 元朗 對佢情有獨鍾幾年
奈何贊助商問題 組班遲左
https://www.youtube.com/watch?v=XICuHFtFAmE&t=686s

可惜
https://www.youtube.com/watch?v=XICuHFtFAmE&t=686s&t=686s

禾果+垃王

邊度黎
faifai

最右乜水

般連奴

廣州果個中超外援

01真係高質過百份好多

Ching好熟行情喎

唔熟,但因為journal grad而知少少, 有諗過做體記但最尾都係放棄
用心良苦, 垃立要球員自己+$2轉凍飲係唔想球員飲凍飲身體唔好
其實係有mk曦呢個朵, 先有mk國

Mk聰
https://www.youtube.com/watch?v=XICuHFtFAmE&t=686s&t=686s

禾果+垃王

wadiu橫掃港超無敵手
一樣踢法又要10粒波

幾年都簽唔到
缅甸球员没巴士载送。。
球员手表被偷窃。。
搞错印尼和汶莱国旗。。

#火腿

source
大馬足球新聞

好勇

好似香港球迷咁垃圾咩

其實2014年對菲狗,睇得出班球迷特別火,用口fuck到賓妺差唔多濑尿。

Mk㬢 出道/成名 早過mk國

幾年都簽唔到

有心簽左啦, 你懂的

最右乜水

般連奴

廣州果個中超外援

01真係高質過百份好多

iris都要做, 之前籃波d graphic同字要一手一腳做

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞