東張西望個大陸婆明目張膽啲仔女攞咗呃人錢仲夠膽上電視

707 回覆
539 Like 13 Dislike
結婚已經嬴左, 佢死左/ 離婚就有特快公屋派
似係你要睇返條片
定係只係因為開左本票
舊錢已經唔再郁得
所以話個戶口已經冇晒錢呀?

依加銀行check 過話冇錯
細女cancel 定期要雙簽佢點會cancel到
今晚係咪有第二集
首先, 佢12月個定期完左, 冇顯示話有繼續做,
所以呢筆錢咪變左cash囉

跟住, 個女係呀伯想拎100萬前, 已經轉走左果400萬cash
而相信呢個acc一直負責管理定期嘅人 係佢個女,
咁個呀伯就會以為d定期一定有續
咁所以佢咪想終止定期 去拎100萬比大陸婆

所以宜家個呀伯咪亂晒大龍, 發銀行職員爛渣囉
佢個女唔洗終止定期, 係根本就冇續到個定期
咁都要戶口本來有錢先開到本票, 一樣要定期完咗/取消咗先得

如果根本開戶其實係揀咗單簽就得, 又或者當初簽過授權俾阿囡單簽都取消到咪得
其實小紅書抖陰有冇post呢啲新聞
俾班大劣人睇吓佢地啲同鄉幾cheap
睇吓佢地點死撐
又或者12月後根本冇續到個定期囉
廢老心諗
宜家好少後生女識煲湯
仲要煲得咁好飲
所以呢個一定係純品好女仔
你睇左未? 邊句話個女終止定期?
佢個女最撚醒,及時轉走d錢,等睇肥閪見報東張都搞唔掂就食埋4200閃人
你應該要重睇先啱, 阿伯同大陸婆2月先去銀行想由定期拎其中100出嚟, 你都可以話冇做定期, 冇做定期就大陸婆2月拎左錢走啦
同埋都cap埋圖俾你睇2023年12月28日TRF -4.5M, 一定係阿伯貪得意轉左唔知去邊, 又到2024年1月都冇/未入返落savings
冇續會仲難解釋銀行嗰part, 計埋11萬罰息唔知係咩嚟, 咁真係要投訴銀行啦, 冇做定期都要罰錢先draw到
你知佢得400萬一個定期?
唔比有N個定期同時進行?
吹大啲啦, 阿伯有過千萬身家添呀, 咁阿伯應該仲N-1個450萬定期, 而家只係俾細女轉走1個啫, 咁你講嗰N-1個咪仲可以同個大陸婆玩囉
佢有幾個定期咪解釋到囉...
有冇咁難呀? 我自己都會拆開擺啦
唔同你嘈喇, 你覺得係銀行錯咪銀行錯囉
我就同你解釋左
個呀伯話比呀女轉走左400萬,
但佢定期仲至少有100萬, 所以你覺得呢?
之前先話人可能冇續定期, 咁快改口話有幾個定期
有好多個更加解釋唔到件事, 同埋而家由頭都尾都係講6月28日到期嗰筆450萬定期, 同埋段片都見到個女係轉走446萬, 應該都係提早取消咗筆定期, 罰左4萬 (因日子比較接近到期日, 所以冇2月拎罰11萬咁多)
不過我估你應該都係睇唔明, 你繼續自己作啦, 我就只係想還原事實真相
個大陸婆個樣咪係平時係條街到叫你請佢食飯個啲騙子樣
咁都呃到人 條廢老好撚on9
同對上一次個啞女美樺俾人趕出家門一樣,都係煲湯俾老嘢埋身。跟住結婚攞身家。不過啞女就真係俾人攞咗間屋,今次好在阿伯啲女醒。
最後唔係還番間屋咩
你重睇啦, 睇到張定期單details未?
我記得係房署好似特快定點俾咗間臨時屋俾佢,話終於有屋,之後有冇追番老豆間屋就冇再追了。
佢問得好合理喎
1. 現在未到6/28,所以定期攞唔到
2. 如果嗰450萬係流動,唔係定期可以單簽,點解阿伯想攞100萬要罰息11萬
3. 正常人都會將450萬全數做定期攞息免得蝕息

我諗比較合理解釋係有個條款俾咗細女可以罰息照攞?
因為佢地去咗問銀行有罰息11萬,所以無續定期講唔通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞