東張西望個大陸婆明目張膽啲仔女攞咗呃人錢仲夠膽上電視

707 回覆
539 Like 13 Dislike
如果娜姐肯嫁俾happy伯,happy伯簽生死狀即刻馬上風成副身家俾晒人都似
佢自己推上報明呃巨款仲要告人仔女巨癲
做銀行o既朋友話呢d老人家+仔女o既聯名戶口, 可以開戶時畀個老人家簽埋授權書, 畀d仔女可以單簽拎錢
原來一早有留定後門
擺檔攞呢個袋如果係真嘅話本身就應該上新聞
我諗擁有過呢個袋嘅人呢世都未搭過公共交通工具
仲話擺檔
咩呀你有冇睇架
提款係唔需要雙簽, 所以呀伯/呀女可以單方面拎錢
但提早終止定期呢類特別操作就要雙簽
所以呀伯宜家咪要等到6月 等定期完左,
就可以唔洗經個女同意, 連本帶息 單簽提款比大陸婆

銀行職員confirm左 話當時佢同呀女開聯名戶口係雙方決定左呢個操作
所以係呀伯自己拎唔到錢+發現少左錢就發爛渣
發落個職員度, 根本人地係按佢指示操作
人哋話香港餐飲有前景攞一球出嚟親力親為呀

懷疑個老嘢本身想罰息都攞
原來有買嘢以為剩係得果舊定期
都要個大6婆真係會照顧佢先得架咪咁天真, 錢到手仲唔閃咩
急到一開始就係咁催個老野俾錢, 咪就係唔想等佢死先拎錢囉
唔係話冇理幾十年 係識個女人前啲仔女有照顧佢架喎

依家係條老坑入晒局 400幾萬唔多但夠你食過世啦

識嗰一個月就想為個女人洗100萬 都好大機會1年內清袋

一個人唔願醒 點話都冇用
咁理論上筆定期要6月28日先到期
定期未到期係拎唔到錢
提早終止定期呢類特別操作就雙簽
阿囡自己去的話, 冇阿伯簽名應該不能提早終止
而家先係5月, 咁點解最後阿女又自己拎到錢走
因為呀女拎果筆唔係定期囉
果400萬係流動資金, 所以呀女係可以單簽提款
你睇返段片啦
所以宜家流動資金係得返幾千蚊
其他錢壓晒係定期,
呀伯想即刻拎一球就必須雙簽終於定期
但係如果唔係聯名攞遺產,仆街銀行要手續費。
報埋入境處啦
點解雙程證可以來香港開檔, 係咪打黑工?
流動資金有400, 咁洗鬼取消定期拎100?
同埋你睇返條片以前佢啲定期都係做開450萬半年, 都係6月/12月續
例如下面見到存摺2023/12/28存入過457萬, 又再分450萬同7萬拎走 (估計450/457萬做新定期)
佢年結利息得幾十蚊, 都唔應該長期有好多錢放savings

大6婆最喜歡晒命, 可以上電視威俾d同鄉睇仲唔去到盡
佢地呢d人多數係好大貪同時又好冇腦,
係d伯苦先會俾佢地呃到
罰息都逼阿伯俾一球佢賤到仆街,仲逼到推上報逼到眾叛親離,逼到俾全世界恥笑阿伯on9,阿伯啲親朋戚友睇完單料勸阿伯收手隨時又會俾阿伯屌柒佢哋反骨
我都覺得係咁 個阿伯以為全部都要雙簽

銀行答左佢地無錯
個阿伯check戶口無晒錢嗰下shocked好似俾個女背叛咗咁,然後隻肥西老母雞即場乘虛而入,扮晒企喺阿伯嗰邊撐佢要攞返"自己"啲錢咁囉。
你知唔知自己講緊乜
睇到依家反而想個呀伯俾人呃晒啲錢
佢啲敏不可一世睇唔起後生
以為自己做咗咁耐人食鹽多過你食米
係要撞板睇下佢點仆街法 到時心都涼埋
依家報東張擺明同仔女反臉
就算賣甩個女人第時都不使望個細女會送終
唔係話銀行比個細女開左4.5M本票咩
估計個女應該都係有提前中止定期, 咁啲錢咪可以開本票走囉
公屋冇得扼啦
個阿伯上電視親口同全香港人講 自己尻硬冇親戚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞