東張西望個大陸婆明目張膽啲仔女攞咗呃人錢仲夠膽上電視

707 回覆
539 Like 13 Dislike
你係個大陸婆定係個大陸婆18歲個仔
聯名戶口個作用就係咁
兩個人都可以自由使用戶口裏面嘅錢

呀伯都知 咁細女拎左有咩問題?

唔想咁咪一開始唔好開聯名戶口

依家呀伯同簽左合約反人口 有咩分別
你有你既point,但姑且勿論你個point,而係聽咗我個point 先。
但因為依家姑且勿論咗你個point,所以你係無point 嘅
阿伯被大陸婆呃係一件事,無佢同意之下拎晒佢既錢就係搶
D錢係阿伯既,睇阿伯都唔願意俾仔女keep
換轉係銀行話驚你俾人呃,幫你keep起唔俾你提款,係咪又合情合理
依個講法係呀伯一早決定左細女可以自由用佢d錢所以先開聯名戶口
住屯門仲要覺得餐飲有得做…..
放假班屯門友返哂大陸啦
Romance scams 有無聽過?
拉唔到人唔代表無犯法,無犯法你估長官會咁得閒同你開file?
都係講句,拎錢係個下係唔需要另一個同意,呢個係佢哋開戶口嘅時候大家同意咗嘅事,既然唔同意當初就唔好選擇單簽
同埋佢冇扮聖人,只係大家認為佢細女係聖人,佢做得好好
同埋我唔覺呀伯全身淨係得4千蚊喎,起碼大家睇電視都見到佢老婆仲有30幾萬首飾,人哋啲仔女都未擔心,你真係唔使同佢哋擔心

而家講咁多冇用㗎,你再兜都係說服唔到我哋
咁撚多假設,睇埋聽晚嗰集先啦
原來大家都好接受,只要有借口,任意搶人野就合情合理。
大家接受其他人被搶時,都要接受自己被人搶,
佢係為左你好,避免你被人呃,保護你,先搶走你既野
記得要感激佢多謝佢
廟街大媽質素 咁都呃到食
依家呀伯同簽左合約反人口 有咩分別

所以咪有依句

自己做既決定要承擔返 同佢搞件大山婆一樣
個呀伯無自制能力
同呀媽keep住小朋友d糖唔比佢一次過食哂一樣

父女既關係點等同 客戶既關係
你個比喻根本唔同情況

咁都話呀女錯,咁如果老豆吸毒,個女唔想老豆食白粉,搶走佢包白粉掉左佢,你係咪支持個女比人告搶劫罪+刑事毀壞?
直系血親
講到三五識七
Ching 知道內情?訪問冇提過細女老公
血親就可以搶,明白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞