[KPOP] K-POP 2024討論區 (13)

1001 回覆
0 Like 18 Dislike
美國21場
即刻正皮咗
我愛冬冬 愛屋及烏埋佢隊友Aeri chan
TWICE彩瑛最新IG動態上疑似出現LGBTQ+旗幟,引發網友熱議!

TWICE成員彩瑛最近在限時動態中展示了一張臥室牆壁的照片,因其中疑似象徵性符號而引起粉絲們的關注,也引發了網路上的討論。

這張限時動態照片展示了彩瑛的臥室牆壁,上面裝飾著各式各樣的照片、貼紙和其他紀念品。 然而,正是其中一張拍立得上的彩虹色小別針引起了粉絲們的熱議。

粉絲推測該別針可能代表的是驕傲遊行旗,這種旗幟通常由六種顏色組成:紅色、橙色、黃色、綠色、藍色和紫色。 在 LGBTQ+族群驕傲和多元化的脈絡中,每種顏色都擁有其像徵意義。 驕傲遊行旗幟被廣泛認定是LGBTQ+認同和支持該群體的象徵。

然而,一些細心的粉絲指出,該別針似乎缺少紫色,這引發了爭論,究竟它只是一個普通的彩虹裝飾品,還是真正的驕傲遊行旗幟。

討論範圍已超出別針顏色的範疇,延伸到彩瑛的觀點或身份暗示。 在K-POP領域,個人揭露和社會議題往往都謹慎處理,因此此類舉動,無論是有意還是無意,都可能引發粉絲們廣泛的猜測和興趣。

https://www.kpopdays.com/?p=95092
又係呢條友,之前已經着納稅衫之後俾人屌到del post
今時今日支持LGBT都係爭議?
IVE "HEYA" 09AM KST Update:

#1 Bugs (=)
#2 Genie (+1) *new peak*
#3 MelOn (+1) *new peak*
#3 Flo (=)
話無咗隻色
美國tour
連登: flop
Earnot限定
以前考第一變考第三係差少少嘅
bnd實力幾好
其實好難怪d節目
你搵實力派嘅唔洗點大執都好聽嘅人反而唔會高views
但你搵普通Idol上去雖然高views但有時唔落重手大執又出唔到街
結果就係節目為左Views請多d idol黎唱歌然後重手執聲
執得多就好難返轉頭突然間唔執
金範秀素香呢d上曬神台嘅去李荗珍到唱歌把聲一樣比人tune到AI咁

Begin again呢d一次過有幾個一齊上去唱嘅就更加難唔執
始終個個實力唔同仲要有合唱
一個大執另一個細執出黎個效果仲奇怪
如果全部唔大執有時合唱可能會有一面比人實力碾壓fans又唔滿意
倒不如個個都執到AI咁
個個都好似好勁咁就最好
https://x.com/chartsblackpink/status/1787679241124884692?s=46

呢期得spot新出,應該都冇對手,其他都出左一個月
小矮人去met gala
Illit出新歌肯定注到第一
肉酸狗

心諗點解個畫面咁似曾相識
邊2首頭2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞