[KPOP] K-POP 2024討論區 (13)

1001 回覆
0 Like 18 Dislike
K-pop post係比對Kpop有興趣/中意K-pop 嘅人一齊傾下K-pop
K-pop post無任何立場
不論你係邊個歌手/團既fans
都歡迎大家討論!
大家可以係依個post
post下有關K-pop 嘅最新消息
post下最新既MV 節目 歌......
如果你係岩岩接觸/對K-pop有興趣嘅人..
可以盡情問有關K-pop 嘅問題
我相信巴打/絲打們都樂意解答

p.s.香港人用香港叫法
RV BP TWICE MMMRIIZE
紅毛 黑粉 兔瓦斯 媽媽木拉椅子
Gfriend解散嘅真相?!
點解BigHit買咗Source Music就硬塞世界觀畀Gfriend?蘇成鎮親手送Gfriend入火坑

更正:唔係完約日,而係Gfriend解散前大碟嘅名叫回:Walpurgis Night

瓦爾普吉斯之夜

在捷克,有關習俗可以追溯到基督教前時代。當時人們相信邪惡勢力在4月30日到5月1日的晚上擁有最大的力量。據說在這一夜,許多女巫會在空中飛舞並前往女巫大聚會,而女巫只能被大火殺死。

火燒女巫後,5月2日迎來天使

Twitter韓國網友討論 廣東話整合版

Credit: https://www.threads.net/@magnificent7726/post/C6TO3ivOH5q/

原本第9點有指豉油嘅牌子好普遍
所以抽起咗先
因為記者會當日好多係微博營銷博快速翻譯
可能會有歪曲
建議可以睇返香港人翻譯
閔老母無講過gfriend唔紅所以招募唔到人audition
佢原話係指Source Music無品牌化
所以佢想自己將hybe新女團嘅選秀品牌化
而唔係放前輩個樣喺poster就叫人參加audition
同埋閔係話Belift Lab抄襲咗自己搞新女團選秀嘅品牌化

因為微博對閔話Belift Lab抄襲咗閔搞新女團選秀嘅品牌化呢樣嘢整合得比較好,所以呢點就用微博翻譯喇

bighit同belift lab之前嘅audition poster

plus audition嘅poster

閔當時以刀削麵minji為首nj嘅選秀poster

belift lab之後嘅audition poster

R U Next?選秀節目poster
lm
Lm

Cocona 好打意

8週年
[水怪再現?] tws去完炮台山 6月cb
布偶貓
會否太可愛
其實金彩源係pd48係咪真係冇人識突然爆出嚟?但點解去到izone 到又紅到
https://youtu.be/jeukvabu44Y?si=HR1xK00f1a-vp1z2
Heya heya hey ~ a heya hey
團聚分享快樂園地
秋得一句
依期覺得Liz & Leeseo 幾正
後期捧咪紅
不如問佢點解唔第一集就開始課金要搞到最後咁難睇

追咗咁多年都仲可以震撼到我
https://youtu.be/32mmA-GN9jY

稍為有啲人留意係position評價
但同組都係以許允真變許solo自爆同Nako嘅高音話題度高好多
izone出道後,全隊最捧係金珉周
之後到金采源
而黑櫻喺48系同選秀嗰陣就有一大批邪教徒
仲有曹婦喺選秀嗰陣戴慰安婦徽章引嚟韓國人嘅愛國之心上位
所以喺日本有三金呢個講法
至於韓國就雙金一曹

LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞