[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XIV

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
如果計成套我覺得腎仔撞車果場超越左柳承龍葬禮果場
佢既任務係好收視超額完成
我覺得最好係海仁入手術室之後場戲,表情轉換
唔知其他地方開唔開呢
話說6月22大金都開fan meeting
不過係日本
加埋首promise OST好正

fanmeeting 兩個同一日開係咩事
btw智媛依張超靚
建議大家包定封滿月利是比秀彬

不遠矣
佢韓國開係咪?腎仔在橫濱開兩場
仲要個theme勁似呼應緊大金個fm
智媛無得係屋企望天花板了
全場一齊望天花板

兩張一齊睇
連個theme都好似夾埋咁
EYES ON YOU
BE MY ONE
佢兩個真人結婚啦好嗎?
其實呢條線都有啲白癡

個背景形容到海仁結婚後因為家族鬥爭冇得明撐老公,搞到賢祐被忽略

但其實佢全家都冇人爭過任何野 個阿爺又唔係唔錫佢,二奶嗰時冇任何實權,個大伯一早俾人趕走咗,老竇同姑姑都係與世無爭,細佬就蠢到加埋阿媽都冇能力同佢爭,弟婦亦都好似冇做過啲咩 海仁本身已經係全家能力最高嗰個,成家人根本冇人有資格同佢爭

呢套野連韓劇最基本嘅陷害 爭家產 爭權都冇發生過,而且賢祐只不過係公司嘅法務部高層,呢個身份同全部家人都好似冇乜衝突

所以如果係話海仁婚後顧住工作而忽略咗賢祐都還好,但係依家話佢因為屋企權力鬥爭而冇得企賢祐嗰邊就唔太合理
哈雙喜臨門?玄孫都係咁

不過如果雙金係真又被人揭發
難以想像腎仔班癲粉會點
可能會集體脫粉
damn 有衝動想去 不過未必行得開
佢開呢個場據說都坐到400+人
韓國興唔興邊拍邊寫
頂就咁睇兩張相都覺得好襯 幾時先可以出依個坑
爭家產嗰度其實佢阿媽有嘗試做嘢去幫細佬攞多啲資源
有冇印象頭幾集嗰時 佢阿媽想為咗百貨公司其中一part嘅用地去告海仁
中間都有啲鬥法 所以話完全冇爭產/權又唔係
但就真係點睇都唔似激到要連個老公都唔理囉

腎仔個角色無衝突之餘仲要幫細佬執手尾 好應該對佢好
但其實又係海仁老母睇佢個出身唔起 再加埋本身憎個女 所以就成個套裝咁樣一齊整鬼佢哋囉

海仁唔企腎仔個邊 唔知會唔會係話拜祭個個部分
佢要尊重自己屋企傳統 所以明知D野係智障都無幫佢老公出聲
那邊廂嘅細佬仲可以周圍行講風涼話 一方面係當時佢係屋企嘅地位仲高過腎仔 另一方面(我FF)可能佢老母溺愛佢到會幫佢搵借口唔洗做呢D野
以前睇D劇見過寫好曬之後
拍好頭十集 睇反應再改後面嘅走向
但個時係邊拍邊播 大約係拍緊6-7集嘅時間出第1集
呢套係一早寫好劇本先拍架嘛,所以更加唔明點解成個製作團隊無人覺得套嘢有好多邏輯謬誤
點解無金主搵佢地兩個做代言食住套劇個勢 想睇多啲兩人合體
兩句野
繼續ff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞