[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XIV

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
係咪要po足一個月德國相
我覺得出走日記睇完有救贖到
都係,我睇完想辭職
想喊+1 講起就嬲 用trip com優先賣飛大陸版綁酒店益晒啲大陸人 公售用cityline又係垃圾嚟
我買唔到
其實第16集賢佑靜靜雞係本筆記到寫野個下
花絮個板本賢佑係床揸住支筆應該要用埋啦 本身正劇有個鏡張枱支筆冇左
真係俾長啲時間兩個互動都咁難
學普美秘書咁收埋8年拍拖過晒大勢先爆就好好多 最緊要低調 見好多都見光即死 最近先有Karina李宰旭 柳俊烈韓韶禧
你咁講又合理咗點解佢哋避嫌避得咁誇張
咁講,就諗起當年南柱赫同李聖經
呢條live有D位聽得出佢應該係喉嚨唔太妥
介乎唱唔出聲同埋氣聲中間 假音一高D都走

1:30左右 真聲轉假音佢推唔到上去
3:35- 3:50 好明顯佢唱得好吃力,無錄音版咁鬆容
以前有劇都有搵佢唱ost 個D歌個難度比呢隻歌高少少嘅都無見佢唱到咁 希望真係咁岩唔舒服所以炒左
繼承者個陣齋睇細金同其他配角 如果唔係一早棄咗劇
男女主條線好悶又拖
出走日記同埋都市男女戀愛法呢兩套野我都有唔少野take走左
所以D人問我如果想睇細金有咩好睇,我第一時間都係推呢兩套
今晚無得追實時文字直播好唔慣
You are not alone
睇左三次繼承者, 兩次睇水晶, 一次睇細金
主線:WFC
但係呢,勁多香港人話岀走日記慢,悶,

覺得香港人成日好急好快,連睇劇都要快

睇哂成套岀走日記,發現個神奇位,就係:好多時間主角係無對白,只有動作、眼神、表情,但我慢慢俾呢啲表演方式吸引左去睇
一間一齊睇special囉,2020開好似
都唔奇呀 同埋CD版一定有執啲音
真 開頭都真係覺得慢左D
但慢慢投入左落個故,就會知佢有D過場/空白位係有存在嘅意義
所以去到後面我都飛少左 去感受下個空白

呢套野個表現方式真係幾特別 寫實又唔會刻意比甜
我會將呢套野形容為"比入世未深嘅人去感受成人世界/現實社會嘅一扇窗"
我感受好深個樣野係 原來我依家呢個視角去睇野 係現實世界係無可能生存
一係就會失去自己 一係就會比小圈圈迫到跳樓
好鍾意解放會個三個成員 各自都堅持自己覺得岩嘅野 無妥協
各位睇生肉嘅朋友可以準備了 仲有7分鐘
知唔知一陣邊度有得睇live🙏🏽🙏🏽
我覺得最奇怪係雙方公司
兩個fans meeting 差一日公佈
仲要同一日開
個theme咁似
兩句說話直情呼應對方一樣
可以話係我ff

細金公司知道大金fm 個theme
如果唔想扯上任何關係
應該會即刻改theme
其實都係改句英文姐
但佢哋都無咁做
所以覺得雙方公司都想食住cp個勢做多d
但又限制住佢哋合體同post相
不過腎仔係老闆
所以佢就唔受限制啦
Post咗幾張智媛bb合照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞