紙餐具會致癌! 何漢威只會說環保卻不懂真環保!

419 回覆
1021 Like 12 Dislike
見佢已經俾環保撚咬
咩綠帽行動只係一班不學無術呃funding嘅垃圾
搵個地方儲存 同核廢料一樣放一世
是撚但啦
唔插海龜個閪咪得
笑出聲 上連登e件事已經唔還保
吓不嬲全世界,細過都教用膠更環保喎
係呢幾年逆轉左,話用膠會產身大量微細膠粒?
而滲入地球任何一個角落,遲早會做成極大生態破壞同埋人食同吸咁多膠入身體都唔係一件好事? 會致癌?塑化劑令男人jj 變短?但女女更大波?,跟住連咩大量伐木令到全球暖化,極端天氣,都可以唔理,格硬做木製產品代替膠產品
姐係其實global warming climate change 都係bull shit
有冇師兄理性討論下?
反環保撚其實先係最極端,咩都叫人唔好做

反而環保人士都識平衡人類生活需要同保護環境,但就要比班反環保撚惡人先告狀。
啲環保撚就係咁痴線
根本缺乏工業材料生產嘅知識
完全淨係睇表面 冇深入思考
淨係識咀炮阻住人地正常生活
完全冇諗過點將科技應用生活再達至環保
成班友都唔係解決問題 而係製造問題

好心搞環保睇多啲論文
讀返個環保工程學位
先再搭嗲啦
講到尾環保係for人類姐,地球根本唔需要人救
食到生癌本末倒置
還保撚就真係叫人咩都唔好做 原地踏步/文明科技退後啦。 有時間不如思考下點樣改善同加強教育? 優化用膠食具既方法千萬個,係你地無用心思考姐
一直以黎都唔係工具問題而係使用者既便用態度
真 一直以來人類都係用科技既進步去處理問題 但環保撚就叫人原地踏步
環保撚塔利班
一路都有做教育,係好多香港人唔肯改變,跟住又成個巨嬰咁賴環保人士
咁點解你仲上連登?浪費電力你有冇改變呀
上網係生活需要黎,你班反環保撚咁霸道,咩都唔比人做?

不過我支持用再生能源發電,平衡返生活需要同保護環境
個世界減少用煤同天然氣未得囉。

發電可以用潔淨能源,已經可以減少使用地球資源去生產電力,不過喺班香港巨商一聽電力會不穩定好似世界末日咁。

個世界減少用煤同天然氣未得囉。

唔OT已經可以減少使用地球資源去生產電力,不過喺班老細一聽到啲野做唔曬就好似世界末日咁。

個世界減少用柴油未得囉。

交通可以踩單車,已經可以減少使用地球資源去交通運輸,不過喺班返工撚同老細一聽到返工要早啲起身同遲到好似世界末日咁。
咁膠餐具都係生活需要啵,紙同木餐具替代唔到咪有需要囉,一係你有其他可行即棄式餐具俾我咪支持你禁膠囉

你而家一句生活需要就大哂?
政府話咁樣係環保
信政府不容質疑
環保撚唔肯面對現實,自己做就生活需要,人地做就係唔環保,雙重標準到極端
咁你未屌柒嗰班人囉,關環保份子咩事?
疫情禁完堂食已經蕭條咗好多,啲人習慣曬唔係下下去餐廳消費做,食個外賣咁撚煩又貴自己煮算啦
所以咪叫你自備餐具
自備餐具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞