紙餐具會致癌! 何漢威只會說環保卻不懂真環保!

419 回覆
1021 Like 12 Dislike
屌唔用膠餐具,可以用不鏽鋼
到最後醫管局去執手尾,到時Costs = 無限大

個個月袋幾十皮班廢柴,真係無腦
到時宜家個班已經退哂。d仔女?會起香港?
建議樓主拍片喺IG廣播,俾大家repost
佢只會話, 自備餐具咪得囉.
轉個頭又飛啦
碳排放WFC

從來唔敢郁私家車 直升機同私人飛機 因為有錢佬要用
窮撚為咗做嘢嗌外賣快啲食完快啲做就要玩鳩窮撚同餐廳
環保撚大部份都係返Office工
但係啲建議措施最搞住地盤工清潔工嗰種藍領階層
唔用多d紙餐具點食死你? 死多d人咪環保囉,我支持呀
切一塊扒用幾支叉先得
不過唔理 就算用哂成個竹林樹林都好
製造過程產生幾多破壞環境既野都好
總之呢個地球少用一支膠叉就係環保
你唔讚成就係刁民
環保撚又贏
屌你老, 最後都係要自己走去買番以前D膠餐具... 唔係一係毒死一係激撚死, 操你媽的狗雜碎
無野好撈先去做環保撚
班柒頭皮只係換左塊皮
咪又係拎黎搵錢 係到扮撚晒野
根本借d意收你$1 佢九成有賺
仲有d供應商九成圍內政府自己友
我自己走去買好過 LA, 又唔係比膠既我, 屌
同你諗法一樣,但識嘅人都無人明我講乜
佢地只係打份工咋,有人工收,有KPI就得。
因爲佢地唔係真心想解決個問題
環保政策好多時係一個科學問題來
你全部都可以做start from first principle, 了解成個生產過程,做實驗,攞數據去論證邊個方法好D
根據個數據去make decision,呢樣係最簡單

但環保撚/政府係好鍾意玩到變一個意識形態問題,成班都係不學無術
呢個真
我無話唔改變
可行情況下我都會自備餐具
但唔代表次次都可以咁做
有時都要要用即棄
但而家既政策係逼人走塑
個政策逼我更唔環保
只不過最好笑既係
我唔想變得更唔環保
反而比你地班自稱環保既人話我唔環保
你話要我改變 即係你意思係想我更唔環保?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞