[貴州大型傳銷] 朋友身陷 1040陽光工程 自願連鎖經營 可以點救?

357 回覆
108 Like 2 Dislike
我都上過去....
我就叫我個frd俾住果3800先
佢話之後我唔做會有人繼承 果3800會俾哂我ma
咪你出囉
不過老實講 中國一定係默許成件事發生
又話乜果1040唔係最重要,朋友財富先係最緊要
完左之後有資金,有人脈,有修養既商人
果種巨大既財富先係你要注意
心諗我屌你老母啦,人脈係重要 但on9冇藥醫喎
俾筆錢你中國玩 仲要一開始係到含撚,之後仲要拉自己親朋戚友。
不過仆佢街 哂撚左我啲假
雖然俾人包
不過老實講 我係呢到見到好撚多kong u...
諗起都好撚煩 日撚日煩 講撚完廢話未

呢個真,真係勁多HKU同PolyU大學生係上面,好撚痴線
多謝樓主
我以為睇緊電影
好彩樓主醒覺
都係個句,咁易發達邊有人做乞衣

你完全可以當係有幾十個California/美容院sales對住你sell足6x24小時,日撚日疲勞轟炸你,灌輸啲錯嘅知識比你! 總之就係你以為自己看穿中共,實情已經比人洗撚左你個腦,準備墮入原理簡單嘅騙局。
希望大家推到多啲人睇到,令小啲香港人中伏! 傳銷真係會害到人家破人亡
不過唔知大家仲知唔知呢個所謂既行業係點運作啦
咁我講下自己chok到同推斷出黎既事啦
當然啦,拉人頭係必定
但同時佢地都會執著一點,係培養你條柒頭由0變有能力既商人
點為之有能力既商人?
錢,人脈
錢自然係1040啦
人脈,就係帶一個新人去到見唔既人既時候,欠落所謂既人情,不斷咁拉攏,或者叫擴闊人脈啦,認識多d朋友去等你上總就善用果筆錢去創業,集支。去打造70%中產既社會。呢啲先係你真正既財富!

Ps.帶我果條友話反1040可能係老總喎,因為要選有膽色既人喎,我屌你老母呀,你中撚左降頭姐
利申:本人一蚊都無參與
本人十分熟悉了解呢個行業,因為我老闆就係專搵d 新盤去join, 就係最頂層發到豬頭果班,當然間中會有損手,投錯盤,幾個月就成個盤消失左,不過佢大把錢,蝕少少無乜所謂...

傳銷,純資金運作呢家嘢,其實佢地已經玩到好專業,請晒精算師去計數,設計一個制度出黎,好多不同既盤不斷將呢d 制度優化,務求令個盤唔好咁易爆,可以長玩長有,有進出機制,出局後又變成新資金加入...背後各種巧立名目既項目,地産、醫療、科技...乜都好,其實都係用黎俾你覺得佢地有實業支撐,係一個好似kickstarter 咁既眾籌項目...

問心,以我咁了解,亦明知可以做最頂層果班仆街,都無參加,係因為...大家要諗清楚一樣嘢,唔係呃唔呃你既問題 (我做頂層加入的確會賺到錢,無呃我)唔係接火捧既問題,而係...當你知道呢個玩戲,玩到最後,係會有百萬人、千萬人,因為你今日既貪婪,而墊屍底,血本無歸、妻離子散,家破人亡,老人連棺材本都無埋,有人借財仔都想搏一鋪...俾人斬,就係因為你今日既富貴,明知結果會係咁,你都加入,你就係間接害死好多人...當然你可以好不負責任講一句:"佢地衰貪心姐,佢地應該知每個投資都有風險"...fine, 我對住有錢既人無良已經無感覺。講完。
補充:老闆本身請我返黎唔係跟佢傳銷業務,係跟其他正路業務,但自從佢開始對傳銷上左癮,我已考慮準備辭職...
留名
咁聽你哋去過嘅講 假設係一個仆街,唔理別人死活,其實就一定會成功?有無巴打解答下除左7萬蚊同時間之外仲會失去d咩?
咁聽你哋去過嘅講 假設係一個仆街,唔理別人死活,其實就一定會成功?有無巴打解答下除左7萬蚊同時間之外仲會失去d咩?

其實係呃人集團
只係走法律灰色地帶
所以未捉到
捉到負責人最高係死刑
依個遊戲要回報就要做總理做負責人

另外如果好彩無捉到
但d回報其實係呃人錢得番黎
同d 金融騙子無分別
錢大於人格同良心

1. 你醒覺係騙局嘅時候,有可能自己都面對唔到自己
2. 有機會被當初唔加入嘅朋友恥笑
3. 自尊心受創
4. 年輕人的話,會浪費人生寶貴嘅黃金時間
5. 你累積一世嘅人脈可能會冇到七七八八
快啲出文啦

你講得無錯,只要你係一個仆街,唔理人死活,你係現今呢個金錢世界就一定會成功(如果你成功既定義就只係"錢") 你睇d 地産商、政府高官幾成功...話知你訓棺材,話知你跳樓...佢有錢賺就得。

你講得無錯,只要你係一個仆街,唔理人死活,你係現今呢個金錢世界就一定會成功(如果你成功既定義就只係"錢") 你睇d 地産商、政府高官幾成功...話知你訓棺材,話知你跳樓...佢有錢賺就得。

再重申一次
其實係呃人集團
只係走法律灰色地帶
所以未捉到
捉到負責人最高係死刑
要加多個假設係唔怕有機會中死刑
利申:本人一蚊都無參與
本人十分熟悉了解呢個行業,因為我老闆就係專搵d 新盤去join, 就係最頂層發到豬頭果班,當然間中會有損手,投錯盤,幾個月就成個盤消失左,不過佢大把錢,蝕少少無乜所謂...

傳銷,純資金運作呢家嘢,其實佢地已經玩到好專業,請晒精算師去計數,設計一個制度出黎,好多不同既盤不斷將呢d 制度優化,務求令個盤唔好咁易爆,可以長玩長有,有進出機制,出局後又變成新資金加入...背後各種巧立名目既項目,地産、醫療、科技...乜都好,其實都係用黎俾你覺得佢地有實業支撐,係一個好似kickstarter 咁既眾籌項目...

問心,以我咁了解,亦明知可以做最頂層果班仆街,都無參加,係因為...大家要諗清楚一樣嘢,唔係呃唔呃你既問題 (我做頂層加入的確會賺到錢,無呃我)唔係接火捧既問題,而係...當你知道呢個玩戲,玩到最後,係會有百萬人、千萬人,因為你今日既貪婪,而墊屍底,血本無歸、妻離子散,家破人亡,老人連棺材本都無埋,有人借財仔都想搏一鋪...俾人斬,就係因為你今日既富貴,明知結果會係咁,你都加入,你就係間接害死好多人...當然你可以好不負責任講一句:"佢地衰貪心姐,佢地應該知每個投資都有風險"...fine, 我對住有錢既人無良已經無感覺。講完。

同賣白粉有咩分別
嘩依個1040有心計過其他傳銷好多,我入過Amway個個都冇依個鋪排得咁勁

Amway方式差不多
但排頭無咁勁
但佢啲產品係幾好用
利申:做咗用家但無拉下線

呢個真,真係勁多HKU同PolyU大學生係上面,好撚痴線

恆管都大把人上左去做

再重申一次
其實係呃人集團
只係走法律灰色地帶
所以未捉到
捉到負責人最高係死刑

又唔係wo...除左1040出面仲有好多傳銷盤,你唔需要做負責人,你做投資者就得,拉都唔會拉你,你可以話你都係受害者,被人呃...
或者咁講,可能係我地d 窮撚未諗得透,人地做商人既...發展商、劏房業主、uber...何嘗唔係日日搵灰色地帶黎賺錢,就算做到幾大既生意,都係不停搵灰色地帶黎賺錢,商人只會睇"合唔合法",係唔會理"有無道德",講白d...如果賣毒品係合法,佢地一樣照賣,有需求就有供應,d 人要死你唔俾佢死咩...良心、道德,係唔會令你發達...

再重申一次
其實係呃人集團
只係走法律灰色地帶
所以未捉到
捉到負責人最高係死刑

又唔係wo...除左1040出面仲有好多傳銷盤,你唔需要做負責人,你做投資者就得,拉都唔會拉你,你可以話你都係受害者,被人呃...
或者咁講,可能係我地d 窮撚未諗得透,人地做商人既...發展商、劏房業主、uber...何嘗唔係日日搵灰色地帶黎賺錢,就算做到幾大既生意,都係不停搵灰色地帶黎賺錢,商人只會睇"合唔合法",係唔會理"有無道德",講白d...如果賣毒品係合法,佢地一樣照賣,有需求就有供應,d 人要死你唔俾佢死咩...良心、道德,係唔會令你發達...

上面位巴打有潛力去做叫公公婆婆炒倫敦金
你心態準備好
你唔洗做1040
你可以做炒金 唔只搵1040咁少

再重申一次
其實係呃人集團
只係走法律灰色地帶
所以未捉到
捉到負責人最高係死刑

你心態準備好
你唔洗做1040

巴打記唔記得之前連登都有傳銷post
果時都有人不停話上去可以鍛煉心智,係好事黎
想氹班巴打落搭,好恐怖
分分鐘呢啲搞傳銷嘅都會上連登搵客

其實佢講既鍛練心智同學習
全部只係上線同你上堂
無真正專家/教授/老師
學習內容正唔正確成疑

再重申一次
其實係呃人集團
只係走法律灰色地帶
所以未捉到
捉到負責人最高係死刑

你心態準備好
你唔洗做1040

巴打記唔記得之前連登都有傳銷post
果時都有人不停話上去可以鍛煉心智,係好事黎
想氹班巴打落搭,好恐怖
分分鐘呢啲搞傳銷嘅都會上連登搵客

其實佢講既鍛練心智同學習
全部只係上線同你上堂
無真正專家/教授/老師
學習內容正唔正確成疑

拎番張傳銷碩士cert
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞