[貴州大型傳銷] 朋友身陷 1040陽光工程 自願連鎖經營 可以點救?

357 回覆
108 Like 2 Dislike
你係點樣同埋幾時先醒返

本來我返到香港都打算比埋尾數比Mary(只係交左3800),咁都諗好左叫邊幾個死黨上去一齊拼搏,所以我冇聽上面班友嘅建議,將我所見嘅話比我嘅好朋友聽,因為我唔想好似呃鳩自己啲朋友。結果我朋友聽完之後,就覺得我似比人洗左腦咁。(其實我都有小小覺得自己唔正常,例如我聽到人地話我被洗腦,我會勁反感同燥底) 咁當然我朋友就冇去啦,然後過我地通宵討論左一晚,結論就係要自己求證,因為萬一真係有一千萬我唔拎咪走寶。 所以最後我地都長下網睇下大陸新聞,問下紅底政黨區議員,返大陸玩順便上律師樓去問下關於呢個1040,結果佢地一聽已經知係傳銷,已經係國內出哂名呃鳩人,叫我地唔好參加,因為有定係非法。 就係咁,我就搵藉口同Mary講我唔做。

巴打你就算返嚟都仲係覺得有機賺1千萬,如果留多兩日洗多兩轉先可能件事唔同哂

如果我full pay左,我估我會笑連登仔戇撚鳩
你係點樣同埋幾時先醒返

本來我返到香港都打算比埋尾數比Mary(只係交左3800),咁都諗好左叫邊幾個死黨上去一齊拼搏,所以我冇聽上面班友嘅建議,將我所見嘅話比我嘅好朋友聽,因為我唔想好似呃鳩自己啲朋友。結果我朋友聽完之後,就覺得我似比人洗左腦咁。(其實我都有小小覺得自己唔正常,例如我聽到人地話我被洗腦,我會勁反感同燥底) 咁當然我朋友就冇去啦,然後過我地通宵討論左一晚,結論就係要自己求證,因為萬一真係有一千萬我唔拎咪走寶。 所以最後我地都長下網睇下大陸新聞,問下紅底政黨區議員,返大陸玩順便上律師樓去問下關於呢個1040,結果佢地一聽已經知係傳銷,已經係國內出哂名呃鳩人,叫我地唔好參加,因為有定係非法。 就係咁,我就搵藉口同Mary講我唔做。

樓主又識區議員,又識律師,人脈仲勁

區議員識小小啦,律師係自己上去律師樓問,因為小弟真係對中國法律認識唔多,所以想verify一下有冇違法。 加上我認我貪,我諗住如果真係冇違法,我就試一試

同我見到嘅一模一樣! 巴打幾時上過去?

同屋個班香港人成L日係到打機,再唔係就鋤Dee
有時係飲到勁醉先返黎,咁樣係培訓人才既地方?

最後一兩日要考試,迫你背曬張紙既內容,未背好個陣成班西L曬面
以為相處左幾日,會當你係朋友,其實你只係佢地既生財工具

同佢地傾左幾日計,佢地都係一班對香港無希望既年青人 既然係上面可以團結一班人,倒不如你地快啲返黎,一齊搵啲野搞下。

再唔係就搞香港1040陽光計劃,呃返啲內地人啦 咁你就叻仔喇
究竟點先可以令朋友覺醒 佢自己一個都有信心救,但佢仲有屋企人喺上面
http://www.richyli.com/column/sect/sekt_checklist.htm

其中連鎖經營團邪教真係冇乜分別!
究竟點先可以令朋友覺醒 佢自己一個都有信心救,但佢仲有屋企人喺上面

我連一個都救唔到
推一推
再推

最後一兩日要考試,迫你背曬張紙既內容,未背好個陣成班西L曬面

同佢地傾左幾日計,佢地都係一班對香港無希望既年青人 既然係上面可以團結一班人,倒不如你地快啲返黎,一齊搵啲野搞下。

再唔係就搞香港1040陽光計劃,呃返啲內地人啦 咁你就叻仔喇

巴打去既地方我都有去過

巴打去既地方我都有去過

呢個完全係佢地嘅套路! 根本個個去到貴州都一定會去呢幾個地方
留名
佢地講到周圍建築都有性暗示,屌
推!!
佢地講到周圍建築都有性暗示,屌

冇錯
好感動成功推到上蘋果動新聞! 仲猶豫緊係咪做嘅自願連鎖經營嘅朋友睇清楚未? 連蘋果動都賣呢單新聞,你仲覺得關於呢個1040嘅負面野係宏觀調控? 唔通蘋果日報都係共產黨? 至於Mary,如果你睇到呢個post,希望你有朝一日快啲醒覺啦,你的James唔會放棄你!

Mary靚唔靚囡

唔差架
All true story
表弟9月經歷過,好彩佢係讀psycho
每個step 都知班人想點
重有無後績
好心班人唔好發咁多白日夢

我都係psycho 成功逃脫.. 每日都等緊個fd 敗走番黎
香港人真係易呃

我都係psycho 成功逃脫.. 每日都等緊個fd 敗走番黎

可能你個fd見過 所謂老總,定香港既成功人士會擴建到佢既人脈。
但我表弟話 chok 多兩chok 班人會自亂陣腳 「一個大話遮一個大話,就算係話自己上左老總個d 一問就知係廢柴, 仲想同國家陪訓有質素既企業家 。 唔洗見老總啦,見到中計頭幾日個d 冇學識,鄉下出黎, 講句野都唔知自己講咩嗰啲人,己經穿哂煲。」 佢咁講
之後,因為係個靚女女仔朋友帶佢上去,所以佢全程扮投入。 扮到第6日頂唔順就自己返香港先
唔好意思呀大家 我呢幾日比較忙 出POST會慢小小 同埋我諗緊可以點做?

1. 破壞佢朋友圈 (但我怕佢臭朵)
2. 同佢爸媽講 (但怕佢地接受唔到個事實) 佢本身搵~50K/月

有冇人成功救到過中1040既人?

間野係一次性俾7萬就永遠唔洗再俾?
咁7萬對個一個月搵到5萬既就好似我地萬零蚊 你由得佢啦

可能到佢d老本就黎洗晒都未有29件水魚就會醒覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞