[貴州大型傳銷] 朋友身陷 1040陽光工程 自願連鎖經營 可以點救?

357 回覆
108 Like 2 Dislike
再利申一次:本人係一蚊都無投落去玩
只不過因為老細做緊,所以我好了解,飽受價值衝擊...

其實傳銷都有分靜態同動態,靜態即係你純投資,唔拉人入局,等收益,不過可能等一年or 幾個月先回到本...

有個concept 可以分享下...睇下大家點睇...如果覺得傳銷係明知最後有人接火捧,係存心害人,咁大家覺得炒股係咪又係為左自己利益而存心害人?因為炒股其實大家都係抱住個僥倖心理,希望自己唔係最後一棒,希望有人比你更高位接貨,最後見到人地仆街炒燶晒,你唔會有一點愧疚,只會覺得自己醒,有眼光,放得準,炒燶果d 抵__死...係咪咁?

所以...係咪做靜態,純投資,就無問題?過到自己良心?請教下各位巴絲高見

我想做個比喻...其實做動態,拉下線,其實就好似d 財經佬做既嘢...交易現場...日日幫班師奶洗腦,點你買呢隻買果隻...賺到錢就當你係神,我覺得真係差不多
再利申一次:本人係一蚊都無投落去玩
只不過因為老細做緊,所以我好了解,飽受價值衝擊...

其實傳銷都有分靜態同動態,靜態即係你純投資,唔拉人入局,等收益,不過可能等一年or 幾個月先回到本...

有個concept 可以分享下...睇下大家點睇...如果覺得傳銷係明知最後有人接火捧,係存心害人,咁大家覺得炒股係咪又係為左自己利益而存心害人?因為炒股其實大家都係抱住個僥倖心理,希望自己唔係最後一棒,希望有人比你更高位接貨,最後見到人地仆街炒燶晒,你唔會有一點愧疚,只會覺得自己醒,有眼光,放得準,炒燶果d 抵__死...係咪咁?

所以...係咪做靜態,純投資,就無問題?過到自己良心?請教下各位巴絲高見

我想做個比喻...其實做動態,拉下線,其實就好似d 財經佬做既嘢...交易現場...日日幫班師奶洗腦,點你買呢隻買果隻...賺到錢就當你係神,我覺得真係差不多

股票,玩嘅人知道有風險。
傳銷,玩嘅人唔知道有風險。
個朋友就黎去左一年, 唔知上左總未呢

每月十萬保底工資 fatfat了
班遊戲玩家會話依個post係中央打手調控
話個post一面倒壞處
無人支持
有無玩家上黎支持下
話個post一面倒壞處
無人支持
有無玩家上黎支持下

你又突破盲腸啦
lm
Pish
仲有冇下文
樓主係幾時同諗到咩清醒番
【蘋果踢爆】7萬變1,040萬?揭港人被騙做內地傳銷
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170919&s=6996647&a=57227256

【蘋果踢爆】傳銷前先起底 氹獨派友人賺錢幫港建國
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170919&s=6996647&a=57227271
【蘋果踢爆】7萬變1,040萬?揭港人被騙做內地傳銷
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170919&s=6996647&a=57227256

【蘋果踢爆】傳銷前先起底 氹獨派友人賺錢幫港建國
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170919&s=6996647&a=57227271
好感動成功推到上蘋果動新聞! 仲猶豫緊係咪做嘅自願連鎖經營嘅朋友睇清楚未? 連蘋果動都賣呢單新聞,你仲覺得關於呢個1040嘅負面野係宏觀調控? 唔通蘋果日報都係共產黨? 至於Mary,如果你睇到呢個post,希望你有朝一日快啲醒覺啦,你的James唔會放棄你!
話個post一面倒壞處
無人支持
有無玩家上黎支持下

連蘋果日報都做埋中央打手 睇黎一定係勁多香港人上左總
完左???
話個post一面倒壞處
無人支持
有無玩家上黎支持下

連蘋果日報都做埋中央打手 睇黎一定係勁多香港人上左總

玩家會話:香港的報章早全給中央控制了
你係點樣同埋幾時先醒返
你係點樣同埋幾時先醒返

本來我返到香港都打算比埋尾數比Mary(只係交左3800),咁都諗好左叫邊幾個死黨上去一齊拼搏,所以我冇聽上面班友嘅建議,將我所見嘅話比我嘅好朋友聽,因為我唔想好似呃鳩自己啲朋友。結果我朋友聽完之後,就覺得我似比人洗左腦咁。(其實我都有小小覺得自己唔正常,例如我聽到人地話我被洗腦,我會勁反感同燥底) 咁當然我朋友就冇去啦,然後過我地通宵討論左一晚,結論就係要自己求證,因為萬一真係有一千萬我唔拎咪走寶。 所以最後我地都長下網睇下大陸新聞,問下紅底政黨區議員,返大陸玩順便上律師樓去問下關於呢個1040,結果佢地一聽已經知係傳銷,已經係國內出哂名呃鳩人,叫我地唔好參加,因為有定係非法。 就係咁,我就搵藉口同Mary講我唔做。
吓?無扑野
咪姐係無返過大陸
你係點樣同埋幾時先醒返

本來我返到香港都打算比埋尾數比Mary(只係交左3800),咁都諗好左叫邊幾個死黨上去一齊拼搏,所以我冇聽上面班友嘅建議,將我所見嘅話比我嘅好朋友聽,因為我唔想好似呃鳩自己啲朋友。結果我朋友聽完之後,就覺得我似比人洗左腦咁。(其實我都有小小覺得自己唔正常,例如我聽到人地話我被洗腦,我會勁反感同燥底) 咁當然我朋友就冇去啦,然後過我地通宵討論左一晚,結論就係要自己求證,因為萬一真係有一千萬我唔拎咪走寶。 所以最後我地都長下網睇下大陸新聞,問下紅底政黨區議員,返大陸玩順便上律師樓去問下關於呢個1040,結果佢地一聽已經知係傳銷,已經係國內出哂名呃鳩人,叫我地唔好參加,因為有定係非法。 就係咁,我就搵藉口同Mary講我唔做。

巴打你就算返嚟都仲係覺得有機賺1千萬,如果留多兩日洗多兩轉先可能件事唔同哂
你係點樣同埋幾時先醒返

樓主又識區議員,又識律師,人脈仲勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞