[推到完Show]陳柏宇 "SPEECHLESS Live In Concert 2017" 演唱會

1001 回覆
88 Like 3 Dislike

林夕填畀佢果d都麻麻 有首林夕重新填詞既《繭》仲差過原曲《支柱》

我幾鍾意繭其實

陳詠謙真係最撚垃圾 我現時自己肯做飯除左果句其他還可以 但上集大結局係每一隻字都咁垃圾 除左翻單變等號呢句終極垃圾外 仲有一句分析到感冒 屌你老母成首用緊廣東話突然彈句普通話用語 感冒就翻屋企休息啦 分析到感冒 我睇佢首詞睇得多分分鐘患語癌添啊

唔係林寶咩

柒左添

不過無改陳詠謙垃圾既事實

的確,但睇返資料填過好多比陳柏宇
陳柏宇 – 一千種戀愛
陳柏宇 – 沒有吻的資格
陳柏宇 – 原諒我要高飛
陳柏宇 – 望遠方
陳柏宇 – 命案
陳柏宇 – 魚眼
陳柏宇 – 贖罪
陳柏宇 – Jeep
陳柏宇 – 回眸一笑
陳柏宇 – 意識形態監獄
陳柏宇 – 別來無恙
陳柏宇 – 一字一淚

意識形態監獄又係另一首垃圾
不過一字一淚就幾正 件垃圾十首裡面都有一首佳作既

好多時係作曲救左份詞 jeep 一千種戀愛 沒有吻的資格都幾好
好心陳詠謙唔好填啲懶玩味嘅詞
不過乜青其實都係詞有事 首歌本身好好聽 聽左demo
https://www.youtube.com/watch?v=83S3_ObfuZ8
有冇睇套劇?

睇左一集 頂唔順evelynchoi就無再睇落去

的確悶

林夕填畀佢果d都麻麻 有首林夕重新填詞既《繭》仲差過原曲《支柱》

我幾鍾意繭其實

陳詠謙真係最撚垃圾 我現時自己肯做飯除左果句其他還可以 但上集大結局係每一隻字都咁垃圾 除左翻單變等號呢句終極垃圾外 仲有一句分析到感冒 屌你老母成首用緊廣東話突然彈句普通話用語 感冒就翻屋企休息啦 分析到感冒 我睇佢首詞睇得多分分鐘患語癌添啊

唔係林寶咩

柒左添

不過無改陳詠謙垃圾既事實

的確,但睇返資料填過好多比陳柏宇
陳柏宇 – 一千種戀愛
陳柏宇 – 沒有吻的資格
陳柏宇 – 原諒我要高飛
陳柏宇 – 望遠方
陳柏宇 – 命案
陳柏宇 – 魚眼
陳柏宇 – 贖罪
陳柏宇 – Jeep
陳柏宇 – 回眸一笑
陳柏宇 – 意識形態監獄
陳柏宇 – 別來無恙
陳柏宇 – 一字一淚

意識形態監獄又係另一首垃圾
不過一字一淚就幾正 件垃圾十首裡面都有一首佳作既

好多時係作曲救左份詞 jeep 一千種戀愛 沒有吻的資格都幾好
好心陳詠謙唔好填啲懶玩味嘅詞
不過乜青其實都係詞有事 首歌本身好好聽 聽左demo

cousin fung 啲曲唔錯
如果原價放兩張480會唔會有人要?

Me

如果我買到聽日啲飛就放
如果原價放兩張480會唔會有人要?

Me

如果我買到聽日啲飛就放

tg: philosopherking
希望你買到

YEAH~!多謝各位樂迷支持,「陳柏宇Speechless演唱會2017」優先訂票反應熱烈,所有門票已經全部售罄。現決定加開2017年12月3日一場!於明天9時開始預訂,記得準時上 http://www.aegpromotion.com/Jason2017 或致電28 611 611購票。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞