[推到完Show]陳柏宇 "SPEECHLESS Live In Concert 2017" 演唱會

1001 回覆
88 Like 3 Dislike
期待12點

今晚loop下先
可能iTunes 都今日出
今晚12點出演唱會主題曲

我覺得唔好聽
如果concert搵wyman做服裝或者搵一part係wyman諗concept好似軒仔春青常駐果part咁就好

應該好貴 覺得佢地未熟到做呢啲野

算尻數啦 唔交hea 貨已經有賺
大家記唔記得佢個填詞聯盟既陳詠謙d垃圾詞 首上集大結局
句翻單變等號up乜9? 同埋成首歌詞用通俗字又用得肉酸 九唔搭八

我覺得唔好聽
如果concert搵wyman做服裝或者搵一part係wyman諗concept好似軒仔春青常駐果part咁就好

句翻單變等號up乜9? 同埋成首歌詞用通俗字又用得肉酸 九唔搭八

話說林若寧個啲去左邊??

我覺得唔好聽

話說林若寧個啲去左邊??

沒有你我什麼都不是🤔
今年個演唱會主題曲係幾有意思既
入行11年,陳柏宇(Jason)終於登上紅館這個大舞台!Sony Music特別為Jason構思出 #BuildJason這概念,讓樂迷以一人一磚頭,合力砌出最堅固的舞台,成就Jason在2017年舉行他的首個紅館演唱會《陳柏宇SPEECHLESS演唱會 2017》,而黃偉文(Wyman)就將概念化成演唱會主題曲〈磚頭〉。

Wyman將「磚頭」概念延伸,並解說出歌詞的內容意念:「這個世界上,其實每個人都有他們的選擇權,這些選擇權,包括選票、民意,甚或網上的評論,大家可以按自己的選擇,去動用他們的選擇權,而這些選擇權,就像磚頭一樣,可以用嚟擲死別人,也可以用來選擇抬起別人。對於Jason,樂迷沒有選擇用磚頭擲死他,而是幫他起一個舞台,幫他上紅館,他怎可以不感激各位?!」所以〈磚頭〉一曲內便有這樣的歌詞:「磚頭可抛向我 / 自信都擊破 / 也能去興建我 / 做我的基礎 / 傷我或成就我 / 並沒當然那因果 / 因此很珍惜得到過」。

早前Sony Music舉行的「《圍你四面台》音樂預演」上,樂迷可在特製的磚頭上,寫上給予Jason的說話,如今加上Wyman寫的〈磚頭〉歌詞,Jason走上紅館舞台的路,就變得更立體。
今日搶左成個鐘都搶唔到

有無巴絲可以放3張俾我,感激不盡

tg: lianlian

呢首已經算三首入面最好 起碼有d喻意

行屍走肉真係唔掂

行屍走肉真係唔掂

仲要吹到咁撚大 搬埋阿飛正傳出嚟講

行屍走肉真係唔掂

Jason形容對方是「好夢幻的作詞人」,更自爆邀詞過程充滿浪漫:「感覺好似問緊Wyman可唔可以做我女朋友咁!其實我有計算過嘅!上年Wyman嚟我演唱會,我要求同佢合照,然後就借詞畀返張相佢,問佢攞埋電話號碼,之後我寫咗段好浪漫、好深情嘅文畀佢,話如果請到佢寫歌,會係我嘅榮幸之類,感覺好似問緊可唔可以做我女朋友咁,哈哈!」

唉 佢真係好易受騙 上次火鍋店又投左間山寨舖既專利做

行屍走肉真係唔掂

Jason形容對方是「好夢幻的作詞人」,更自爆邀詞過程充滿浪漫:「感覺好似問緊Wyman可唔可以做我女朋友咁!其實我有計算過嘅!上年Wyman嚟我演唱會,我要求同佢合照,然後就借詞畀返張相佢,問佢攞埋電話號碼,之後我寫咗段好浪漫、好深情嘅文畀佢,話如果請到佢寫歌,會係我嘅榮幸之類,感覺好似問緊可唔可以做我女朋友咁,哈哈!」

其實佢都好慘

行屍走肉真係唔掂

咁wyman呢個名又實在會令人趨之若鶩
可惜佢睇人黎填
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞