港產片,從今以後,五月一日,城門大開(73) [但願人長久/九龍城寨・圍城/從今以後/填詞L]

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
屌....Elements原來有 3/5 九龍城寨CGS
但尋日已經買左英皇全景聲
鏡狗係另一個世界
個景真係好應該拍多套鬼片
脫離現實嚟評論得唔得係冇意義,一係就整個ai張國榮,咁係咪會睇得開心啲先?
CGS有咩特別?

上年HKIFF睇獨立時代先留意到原來有佢
然後今年睇麻將原來都有客串
想睇姜大衛同狄龍亂入
細少少既imax
認同。
又名中國巨幕
Yea
但早場個價錢仲平過我買全景聲
我當年有幸喺AFF大銀幕睇咗,仲要係圓方6院
當時睇已經好鍾意呢套戲
其實睇年少日記時都即時諗到陽光普照
而且除咗陳以文同巫建和外
其實許光漢係令我留下最深刻印象(當年佢都仲係冇乜人識)
sorry re錯
我當年有幸喺AFF大銀幕睇咗,仲要係圓方6院
當時睇已經好鍾意呢套戲
其實睇年少日記時都即時諗到陽光普照
而且除咗陳以文同巫建和外
其實許光漢係令我留下最深刻印象(當年佢都仲係冇乜人識)
China Giant Screen
吓?
500 tokens會員場話會送果本場刊要1000 tokens換?
定係唔同場刊嚟
唔會有呢個可能性
最近睇牯嶺街都有出過鏡
呢套都有一段時間冇翻睇
下次翻睇時留意吓先
都老啦,仲未化咩
譚生仲未化嘛
在無綫工作13年間,拍過《大鬧廣昌隆》、《茶是故鄉濃》等高收視劇目,又攀至男一,卻不想原地踏步,坦言「一年拍100集很累」,於九十年代末決定跳出舒適圈,試闖電影界,加入劉德華的公司。兩人交情甚深,「他是唯一見過我女朋友的朋友」。不久,劉德華公司跟人打官司,諸多阻滯。

「他的好友竟在此時想撬我走,真是荒謬!我當然拒絕。因此,事情不要只看表面。還記得那人說:華仔不懂得發揮你的才能。我暗想,你們不是好朋友嗎?」他解釋當時自己並非劉的經濟負擔,而且要去跑數,「做人應該有道義」,故他留下來與劉德華共渡低潮。

進入電影圈,由配角做起,他謂這過程不用調整心理,因確是一個新丁。請他說一件從劉德華身上學到的事?他想一想才說:「容納別人的缺點。我以前有很多棱角,常向別人直斥其非,現在減少了,自己也平和一些。」

邊個「好友」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞