港產片,從今以後,五月一日,城門大開(73) [但願人長久/九龍城寨・圍城/從今以後/填詞L]

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
四仔個頭套勁似內褲超人

不過搞到我都越嚟越想睇
feel到佢有D agenda 想講城寨=香港,希望唔係我FF太多
野心冇貢大掛
不過睇咗先知
Youtube見到
你信?
好難講啊你知支那㗎啦
https://youtu.be/PQr0yEjFYKQ?si=WPosYR2ra6FmjoDl

已經唔係唱,係靈魂吶喊
講起配樂(唔係歌曲)
我覺得但願嘅配樂都好正
但係無提名
黃百鳴又攞返家有喜事出黎
用生命去唱
好明顯喎 不過我覺得agenda係電影工業
拳皇94 d friend?
呢個都覺,似係想留D野比香港電影業,熱血了
第一集講嗰個完美卧底行動
睇完港漫對套戲啲反差設定有種莫名嘅感覺
e.g.大佬闆有頭髮
王九轉左成個人

笑死
https://www.instagram.com/p/C52-ufPSrfT/

🚨丨𝐇𝐄𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐆𝐎! 紀錄片《公開試當真》正式簽約Golden Scene(高先電影)🎞️

🎥 試當真與Golden Scene創辦人Winnie Tsang(曾麗芬)達成協議📑

🎥 Golden Scene將會成為紀錄片《公開試當真》的電影發行商

許賢:「知道Winnie忙緊其他電影宣傳,所以我哋直接拎份約嚟首映禮畀佢簽,順便觀摩,多謝Golden Scene。」

Winnie Tsang:「遲下就忙幫你哋宣傳,期待合作愉快!」

🎥 電影海報及上映日子將會稍後公佈🧊

《公開試當真》電影簡介:

試當真以8個月時間紀錄一位過去只靠「天才波」的文憑試考生滕毅康,備戰公開試到放榜的心路歷程,在許賢串連各個補習名師加以催谷的情況下,可否在開考前4個月,成功追趕中四至中六未曾搏盡的進度,繼而順利考入大學?同時,曾是末代高考生的許賢以半工讀身份報考文憑試,從實戰中了解現今考生面對的困難及香港教育制度問題,亦透過考試解開埋藏於內心十年的公開試鬱結。
「合約」
here we go
王三日又炒冷飯
不過依家好似上面都無晒古劇,有都係虛構時代
救贖1995
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞