港產片,從今以後,五月一日,城門大開(73) [但願人長久/九龍城寨・圍城/從今以後/填詞L]

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
有咩禮物
係就唔睇住
呢間公司點解可以專發爛片
好片論唔到佢發
碌返落去見到無聲,唔算爛片啦掛
嚟緊五一佳節有兩套港產片上
係時候玩吓無獎估票房遊戲喇

九龍城寨。圍城
妖治 開畫 150萬 埋單3500萬

從今以後
妖治 開畫 30萬 埋單600萬
始終有個女,梗係搵錢為上啦
求其拍幾集支那綜藝已經賺到fat fat
其實唔止連登,根本香港人性格就係唔抵得人好
平時上fb、ig 睇到嘅留言,其實同連登差唔遠
中撚咗尋秦記伏

九龍城寨。圍城
黃 開畫 1000萬 埋單1億

從今以後

九龍城寨。圍城
J 開畫 120萬 埋單 4000萬

從今以後
J 開畫 10萬 埋單 300萬
修大哥講得啱
有班人唔出聲就搞到某班人好似聲勢浩大咁
後者又會呃到班跟得唔貼嘅人
九龍城寨。圍城
J 開畫 120萬 埋單 4000萬
Shiyu 開70 埋2300

從今以後
J 開畫 10萬 埋單 300萬
Shiyu 開7 埋180
《從今以後》申資助兩年 拍畢方獲批 難再調整遵批核條件 導演:只能撤回申請

https://news.mingpao.com/pns/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20240429/s00002/1714328852373
因為SCMP俾1星所以專登入場睇超意神探早場睇吓佢有幾爛
老實講呢套我會俾2星
睇完先明原來片名係幾有意思
明顯係一套唔係拍俾香港人睇既"香港片"
套戲同訊息唔難明但係實在玩得太多花巧野
尤其冇停過撚鏡頭
劇本又寫得好繁複,90分鐘明顯係唔夠時間玩
好多位都得啖笑又完全冇好好發揮張家輝果個異能
不過套戲唔悶起碼冇望錶,周麗淇又保養得幾好

同埋個ending....點解咁完都可以攞到龍標?
香港都唔完全係既
睇吓讚咩人啦
尤其呢幾年咁敏感出咗好多跟風撚
田啟文:《緣路山旮旯》上映仍未獲覆資助否
【#第48屆香港國際電影節 #HKIFF48】香港名家講座:焦點影人陳果⁣⁣ - 足本重溫 Face to Face with Fruit Chan: Filmmaker-in-Focus⁣

https://youtu.be/UOswP8Wyyks?si=PjOt0CFq5E2clOIB
因為網大唔使龍標

但一開場真係彈咗大大個綠底紅印龍標出嚟

香港人讚有時會害左件事
會話你PR乜乜乜
都係靜靜地贏好過
所以話外行人管內行人就係咁
Set rules嗰個唔熟業界運作
批嗰個跟指引
前線就叫你交文件,未齊點批呀?

又話好支持香港電影嘅
咁到底係咩問題
點解上網唔識有寫九龍城寨 有IMAX 版, 但去MCL 2D 果PART又見有幾場係寫住係IMAX 院播, 但冇寫係IMAX 版
因為無imax版囉
因為只係擺imax院播嘅普通電影
有冇海報送
上次明日戰記有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞