港產片,從今以後,五月一日,城門大開(73) [但願人長久/九龍城寨・圍城/從今以後/填詞L]

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
Elements 19:35映後、The Sky 21:50映前都好趕吓喎

銀幕細都係其次
一向覺得佢最大致命傷係冇會員制又冇任何信用卡折扣
搞到好多時去果區睇戲都會諗咗其他果三間先
其實果塊地應該都係新寶自己?
不過摺咗佢開多間餐廳應該仲好(不過宜家呢個市....)
佢套寒戰唔知幾時開拍呢好期待
“卓亦謙 一個垃圾到冇得再垃圾既濕尻導演仔”

?????
當年真係唔出名但呢位巴打雖然踩佢但起碼up得出佢叫咩名
隔離港超po
同埋呢度應該都係同一班人
籃波po都見到呢度某幾位巴打
佢人唔喺度
個精神都會長存嘅
https://www.esquirehk.com/people/adam-wong-neo-yau

《看我今天怎麼說》的故事靈感來自哪裡?兩位如何各自準備你們在電影中的工作?

黃修平:我在 2013 年的《狂舞派》描述了一位截肢舞者,這劇情當時被譽為「傷健共融」,因而讓我認識到一班聾人舞者。五年前,我透過一個編劇朋友撰寫的故事,再次接觸到聾人文化。我問那位編劇,要是有種科技讓聾人馬上變健聽,他們是否毫不稀罕?編劇無庸置疑地點頭,讓我相當衝擊;《看我今天怎麼說》便是以那位編劇的故事為基礎。這幾年來,為了寫好劇本,我一直投身在聾人文化當中,除了觀看聾人表演和研究文本,我亦訪談逾50位聾人、相關人士、社工和學者。

游學修:初次聽到這個劇本時,我甚至聽錯聾人做「龍人」,以為這是一套很有型的科幻片。為了演繹子信這個角色,我花了一整年時間學習手語,背對白也是用手語來背。那時候我和聾人學生一起上手語課,發現他們很歡迎健聽人士去接觸他們的文化,讓這段經歷艱辛得來更有意思。
大家都係冇錢賺 要靠老細開水喉

再靠業內人士用愛發電(貼錢)先有得繼續

但是又一樣都係有堆老屎忽呃飯食中間又抽油水
真係
而家卓仔用作品說話 平地一聲雷
比少少尊重好冇

港足 港產片都係靠愛去發電
金像獎見到大AL個名就諗起擁南躉之歌
原來渣渣輝套神探係聽日上,都真係靜下
估唔到九龍城寨會拎到imax dmr版播

南華 球場皇霸
之前話移民前想睇九龍城寨嗰位巴打
4月30號有優先場
https://www.facebook.com/share/6fVVPDf2djAQ8Z1y/?mibextid=xfxF2i
MCL開賣咗都冇咩人搶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞