榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 咁臭你食得咁開心一定係媒(6)

610 回覆
3 Like 9 Dislike
算數啦放棄
明明記得二周目淨係喺攞大劍,大杖同清哥布林個山窿到執左一粒
都係搵唔到
Capcom將隻game當左做二線ip
佢哋應該無諗過會大賣
人手得其他大ip既4分1都做到咁 我收貨啦
去過兩次
龍都殺左兩次,但都未見過果個NPC
可能你未見過佢 所以佢唔會喺龍塔出現
可以試下哈波村 揾下佢
仲少過第一集
應該係想試re engine 做open world,為mh biohazard 鋪路
呢隻game第一集同第二集都係試驗性作品
肯定係製作人自己嘅性趣
當年一代被人屌到反皮,話capcom唔識做RPG
點知十幾年來越來越多人吹奏,日日問幾時有續集

今日2代繼續同樣嘅玩法再加碼
上集接任務頭上都有個!,今集取消埋自己搵
DLC有無限飛石,今集照賣一萬蚊粒但有個200搭車 免費纜車不過會被襲擊
DLC屈喺個細迷宮刷裝TA啲人話咁專注刷怪好過,今集連刷怪場都唔撚比你
實驗點會重覆,製作人特登troll人食榴蓮就真
我感覺係d budget用哂落去中前期
主城既任務真係環環相扣
解左A任會影響B C D
去到火之國之後慘不忍睹
主線推得勁快 除左雨果個任之外好多都好撚9 hea
封面果兩條女 啲任一個起兩個止完全唔做乜鳩
我到佢話要做我歸宿時仲諗緊我地發生過咩野咁深感情
女王就更加奇怪,我想搵佢送花都搵唔到
咁村姑話哂都叫救過佢2次 佢冧覺醒者都正常
個女王唔明點解可以上封面
火之國地圖好有問題
多怪,多地城
由關口出發,你未行到主城已經爆負重
但附近又冇村,焗住走回頭路,一係直沖城
佢又想做到fs 個種map design
但又唔整short cut
火國主城行龍森條路雖則唔係遠
但怪多到唔想行兩次
其實黑鬼應該上封面
對話最多

整容器免費無買GAME
純綷分享下
火之國咪有纜車?
行到轉乘站就可以去東南西北
幾個大迷宮都好近,比較上

最大危險係會俾獅鷲撞落嚟
不過你由關口出或者城出,經常有牛群俾哥布林打死引獅鷲出嚟,俾機會你先做低佢再坐車
貫徹牛車想平想快就要有風險嘅宗旨

一開始王國就冇乜特別
但係又食得幾開心
明知佢更硬玩鳩啲玩家
纜車最慘係去邊都要轉車,轉車站竟然係怪物重生點
去親都要交入場費咁打一輪,久唔久仲會有獅鷲沖埋落嚟一齊打,唔打又上唔到車
第一次玩唔知有纜車可能係一個問題
但第二次有纜車又其實幾方便,關口落山谷就坐得

當然記住先打走隻就鷹先
好似上面巴打講,中間點一堆怪
有時部纜車唔係獅鷲打爆
比d哥布林打爆
其實制作人想做到舊時MMORPG同其他人冒險嘅感覺
同埋係想推今次個隨從系統,
限制唔夠飛石要自己行路,
因為隨從會帶路, 會帶你去目的地, 行捷徑, 去洞穴, 搵寶箱,
佢地行果陣會傾計, 會互串,
戰鬥時會互相合作,
贏左戰鬥時會拍手,
以上都可能係為左芒亨R個盟友系統再進化而做嘅測試...
王國反而還好
地城多數兩,三個出入口
又有主/支線會引導你探索成個區域
我磨下磨下都40幾lv先推主線

反而火國依樣弱好多
好多時都焗你走回頭路
我連呢個任都觸發唔到
上網話要女王好感度,想送花但搵唔到佢係邊
成件事好沮喪
叫佢地做地城, 你真係俾足面佢地
我覺得果啲只能夠稱為洞穴... 仲要個個都差唔多樣,
講起上黎, 成隻驚連一個迷宮都無,
暫時進度到啱啱見到龍識者, 搵藍色結晶,
地區已經行左九成,
比較似樣啲嘅只有食龍塔
朝早去火盆搵下,去房好似搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞