榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 咁臭你食得咁開心一定係媒(6)

612 回覆
3 Like 9 Dislike
其實制作人都話過想玩家多啲網上交流
想睇咪睇囉,
有啲唔睇根本唔識點做 (好似解謎果隻怪咁)
爆機之後
兩日無開過部遊戲機,驚一開就見到個icon
本身想二周目嗰陣整過曬新角色,但係打完結局之後好唔捨得我個隨從
想即刻開二周目但又想等埋dlc先
我都係,
租左個黑肉女鬥士好正,
雖然比我低 5個 lv, 佢武器又有龍強化, 應該都唔會再升lv 喇,
但靚女難求, 夠用就算喇,
反正輸出都係靠自己,
所以應該都唔會再轉人

題外話:
幻術師啲衫真係好淫,
唔單止有露北半球, 南半球,
轉職時show果件衫可以喺火國買到,
側面開窿, 施法時會成個波型見到晒,
下身跑動時又可以見到成條腿若隱若現,
仆街時會就反起晒, 如果著底褲的話會成條見到
而家最鐘意著呢件
魔劍 唔係好簡單就解到啦咩?
我有一日行錯路 就順手去左條村探條女,係條村到搵人傾下計就解左

利伸無睇攻略鳩玩
4K全開 得燒肉片起格係咪正常
睇完覺得 唔睇比較好 唔識做就唔識做
撞唔岩就解唔到 但再玩落去應該解到
咩platform
問題係隨從冇得著,我自己用男角代入感高啲
但主角限定想比pawn著
唔想變性
去到巨人嗰度主線係就嚟完?
其實係最尾自己會仆到去溶岩度
我二周目時故意唔打走咗去做其他支線任
係咪整咗把劍出嚟
打劍一整咗就會韃啫個event

我諗呢句唔hidden都得,未玩既留意一下把劍整好前做晒想做既事先,同埋留多啲補耐力藥
係巨人跌落嚟會俾pawn 抱住
其實隻game個背景故事都好有近年輕小說feel
失驚無神做左覺醒者,天選之人,命運決定
然後就有成千上萬既隨從(實質奴隸)對你死心塌地,任奴任怨。最記得行行下,唔跟個帶路隨從行,第二個隨從話咩覺醒者有自己諗法,覺醒者一定啱
主線緊時王都黑鬼隊長有建議你去邊度望吓
如果你有照做會早解到魔劍士
唔想跟攻略就要好留意NPC講過乜

隻驚都係想你行行下自己發掘驚喜,成日都係NPC半路撞你
上網睇同人比一定會發覺自己做漏好多嘢
幻術師魔劍士甦醒者我都係臨爆一周目先攞到
想問下掘礦場邊度有旅館休息,準備入去時有條友有講話有位休息,但行左成個圈都搵唔到

最後用飛石返去城鎮訓
我有即刻跟上去
但嗰陣天都黑齊,我未嚟過火山區亂咁兜行錯路
去到火山營地先追到上去,但lvl太低輸出唔夠
仲諗住打老山龍咁用弩炮打,但反而仲慢
最後NPC收佢皮
冇錯 我都記得佢叫我去睇 我都記得我冇即刻去
我本身做好準備要射弩炮拆佢件,然後———正門入火山有條橋架嘛,會俾佢打爆架嘛,唔知係我跑太快定點,座橋爆既時候我就喺上面,然後落水囉,成隊一齊落囉,然後啲隨從咪死撚晒得返我一個

———咁啱我又練緊法師,帶晒副助技

打隻巨人,成個場靜晒我一條友慢慢跑山,主動技毫無火力,靠弩炮射又好似完全扣唔到血咁,妹下妹下咁隻巨人就自己行落熔岩冇左

成隻game 唯一望落有興趣既boss 唔知做乜就完咗
呢個係幾難搵,我都係兜咗一圈搵唔到,要落去再問一次佢指多次俾我睇,再逐間屋撞門,冇旅館mark,係張床嚟
屌好似現實問路咁
我反而係牛車送信任咁啱返到去 點知有龍
我搵唔返條友
送信任

係邊境隊長個老婆寫俾村丫叔
我嗰陣心諗乜咁古怪,老公係村隔離個營駐守但唔係寫俾佢
之後又話個乜嘢高官睇中隊長老婆
救完老公返嚟老婆笑笑口話高官中咗毒

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞