榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 咁臭你食得咁開心一定係媒(6)

610 回覆
3 Like 9 Dislike
都係睇你自己戰鬥風格係點啫
有啲人自己用幻術師+3隻巫師隨從一樣可以玩得好順,
其實隻驚咁易玩點組都無乜問題架,
只係有隻補會穩啲啫,
我覺得法師隨從都多人請,
我果隻全輔助法師暫時評價 7x like 6x心
法師係玩咩流派?
補血十解debuff
上屬性buff
定法陣?
我雷附魔 大技 解debuff 冰魔術(冰刺打龍可能幫到手打心臟)
魔弓可以唔補 招轉命弓有光魔術多段傷回血 打死靈 龍都可以

你搵隻坦或者盗賊輸出高啲
反正主要輸出都係靠我自己同另外 2隻隨從,
所以我果隻主隨從係全輔助型,
緊急治療,
解debuff,
護衞之靈,
神之祝褔 (master skill, 好似係呢個名)
緊急治療可以遠距離補血,
有時鬥士俾人削左血,
又或者自己爬山時跌落黎都可以即刻補到,
護衞之靈可以擋 3下, 巫師詠唱緊都唔駛太擔心俾人打,
神之祝褔一放完 10內無限耐力,
可以係咁放技
我自己係咁玩法, 唔一定要跟我嘅
做牛車大道個任,返到條村唔見咗收信個npc

係唔係中bug
打咗腐龍? 佢應該係酒館或者村門口個位 再唔係領主屋前搵下
冇,淨係啱啱黑鬼俾左三個主任

之後俾人叫我就返去送信
佢應該會係條村入面 搵下 記得唔好瞓 印象中限時任嚟
1.我50lv都未開魔弓,啱啱先到獸人國
2.ps5版幫唔到你
3.我從來都唔call高lv過自己嘅pawn同lv或者低幾lv都ok,主要睇職、有冇pawn quest可以搵下錢,同睇樣
請pawn其實睇佢職業等級同配技就夠 低過你-5人物lv冇影響

會有啲人高人物lv低職業技能 配技鳩配嘅

最重要 遮住對眼嘅一定咪請

我係玩晒支線先做主線,仲要唔計深索洞穴

慢慢玩就好,隻game支線劇情吸引過主線好多,好多支線爆機之後我都仲記得,見返d npc就算唔記得名都一定記得發生過咩事,主線反而無咁深刻

隨從你可以升爆一個職換第二個職升,到你升爆晒先諗固定用咩職就好,請人就無咩所謂,相差10-15lv或者經開城先換都得
建議先正常開晒幾種爆機再開二周目
會c服好多
1 慢慢玩 唔使強迫 太早去做魔弓任 好吃力
3 我睇隨從 唔係睇lv 主要睇佢技能同攻/防
低lv 裝備可以好過高lv
好閒姐 我40-50先去轉魔弓 唔需要鬥快
盲盒咁用
我直頭唔僱隨從,淨係帶自己嗰隻一路打到lv30左右先請(為咗睇佢哋互動)

隻驚唔難,你鍾意4隻巫師都得,想穩陣建議最少一隻法師。唔建議請高等過自己嘅,浪費R幣,隨時嘥一大筆請咗個高等大法師返嚟諗住等佢carry你,點知轉個撚頭佢就自己跳落水
屌你復甦者咁撚好玩 可以慢慢研究玩法了
https://www.youtube.com/watch?v=urq6iS0fCAY

啲人玩到龍珠咁飛嚟飛去
裝左mod先有得咁玩
唔裝mod 換武食左一個技位 你得3招技
想去古戰場同行商人,買雷石

但係唔見,係唔知幾時死左,定進度問題
唔知你有冇見過佢一次 如果有 行商人通常死咗都會有人代替佢 佢唔見咗去墓地睇下 墓地冇應該係唔啱時間或者有bug 你瞓返一排再搵佢
墓地 係唔係得主城一個?
兩個 一個貝爾蒙特主城 一個火之國主城 古戰場應該係計貝主城 你去睇下 冇嘅話雷石夜晚出門打幽靈會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞