榴蓮式中世紀屠龍《龍族教義 2》 咁臭你食得咁開心一定係媒(6)

610 回覆
3 Like 9 Dislike
玩兩三個鐘都只係行到一個支線
之後會多d搭牛車
鬥士平a要學技睇時機撳掣先快
細路女學魔法個支線任如果俾哂假書同俾真書有冇唔同
真書先有後續,加好感攞兩招大師技
我知佢有得FING得快
問題係都係慢+頓,兼且唔夠攻
係人類國打哥布林都仲可以一下秒,火國打果D灰色哥布林,A幾下都未死

最好用就係拎招沖刺黎趕路
仲有招大,又係儲勁耐兼打唔死人

好似成個職業剩係拎黎打大怪用咁
第一周目唔急住打best end不斷搵大怪打足9日
然後二周目先慢慢遊係最好做法
職業係唔平衡 打廢boss先攞鬥士出黎玩
我冇睇,不過會搵隨從帶路
佢哋帶路係信得過

你有目的地但鳩行搵路肯定躁
呢隻驚大地圖啲路九曲十三彎
睇攻略真係卡關先做

正常人一周目唔睇攻略都可以攞齊職業,只係未必有大師技
我覺得未攞幻術師個偵測探求證技能就無謂鳩行探索
探索時執證會有啲正回饋,唔係淨得行行行
二周目自動開晒圖,鳩行都易啲搵路

但你係一周目就想做晒封驚嗰啲,唔睇攻略係冇乜可能
配warfarer 平時就用輕武器清細怪 打大怪就轉大劍 大大力扑到暈好爽
用魔弓配無盡魔箭+大師技
30幾lv 都輕鬆爆機

理世界最尾條龍5秒內秒左
唔特登周圍走係咪會miss大量地區同任務?
千金難買早知道
Lv60 game time 80
未入裡世界
有冇人知個僱兵黑人啲支線點觸發 我做完護送牛車個任
留名
一定會可能miss around 30%
唔太覺得搵路好麻煩,因為隻game嘅野外地形本身就飾簡單好少層數,就算未開地圖啲地區個黑畫面都睇到條大路,而呢隻game 90%以上主線支線嘅目的地都係喺大路附近,所以識行大路基本上就少左好多行錯路嘅機會,會行錯應該係未搵到合適嘅方法

我自己嘅做法係set地圖固定向北,一開始開大地圖落目的地嘅圖釘,未開圖嘅就zoom到最大搵大路,再喺會經過嘅位落圖釘跟住行,怕行錯定期開大圖check應該就無咩問題

如果去到目的地附近發現無路行,首先係望上下方睇有無落腳點,有可能係要跳上跳落或者浮空上。如果唔係就喺附近行一圈,即係類似無名村咁要兜路。最後一個可能性係要行洞窟先過到去

呢隻game嘅地形探索其實無咩自由度可言,我試過on99咁搵啲凸起少少嘅落腳點爬上座好高嘅山,但爬得越高只會遇到越多空氣牆,所以呢隻game其實好少位係用腳行唔到,有嘅話咁嗰個閪位應該有探求之證
入紅世界係咪話去拎返主隨從 去海底神殿再去火山掘礦 之後再做任
有時隻game係野外or洞穴會drop到得10幾fps 如果夾硬行就會crash

入menu hea一陣再出去就會升返上去 都係關ram事?

都係16gb ram.

有時crash完之後再開game都會即crash

之後第日開返又冇事
關口去火之國主城點解會一條村都冇
係咪我skip左
係一條村都冇
見巴哈好多人crash都係16gb ram 你其餘spec係點
入左紅世界...差戰士個大師技仲有冇機會見到佢?
dllm 今集要好感度拎大師技真係on99
點先可以送禮物溝女
你你有冇叫佢去哈波村?
如果冇應該就冇 侷條村劇情必滅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞