【颱風追擊】1713號熱帶氣旋 天鴿 HATO(15W)

1001 回覆
61 Like 3 Dislike
而家驚佢西得滯
同埋可以行慢小小多啲時間增強就好了

西從來都唔嫌多 一陣北果頭又被大鵬吸撚左上去

早晨

熱塔?
大交合0500
香港天文台在2017年08月22日03時30分發出之天氣報告

提 供 給 船 舶 用 的 熱 帶 氣 旋 警 告

在 協 調 世 界 時 21 日 18 時 , 熱 帶 風 暴 天 鴿 (1713) 集 結 在 北 緯 20.4 度 , 東 經 121.6 度 之 90 海 浬 範 圍 , 預 料 未 來 24 小 時 向 西 北 偏 西 移 動 , 時 速 約 12 海 浬 。

其 中 心 氣 壓 為 988 百 帕 斯 卡 , 最 高 風 速 約 為 每 小 時 40 海 浬 。

風 速 超 過 每 小 時 33 海 浬 之 半 徑 範 圍 : 45 海 浬 。
海 浪 超 過 2 米 之 半 徑 範 圍 : 150 海 浬 。

在 協 調 世 界 時 22 日 18 時 之 預 測 位 置 及 強 度 :
北 緯 22.2 度
東 經 116.4 度
中 心 最 高 風 速 為 每 小 時 60 海 浬 。

在 協 調 世 界 時 23 日 18 時 之 預 測 位 置 及 強 度 :
北 緯 23.8 度
東 經 109.5 度
中 心 最 高 風 速 為 每 小 時 25 海 浬 。

在 協 調 世 界 時 24 日 18 時 之 預 測 位 置 及 強 度 :
在 內 陸 消 散 。

大交合屈服改南掠
大交合0500

等睇西到湛江

大交合0500

哇!哇!哇!打到嚟
大交合0500

收工又要塞到仆街
屌你快撚啲掛啦
聽朝0930 Exam應該要延期
其實打西有乜好處?

https://www.youtube.com/watch?v=LrKHbQqGwqo
近年好多風都係東登,令大家都好想再有一個西登風
再等其他高手補充啦

而且近年東登風普遍都好垃圾

海馬天兔算係近幾年東登風無咁垃圾既兩個 其它東登風都

我仲好撚記得杜鵑
當年仲上到9仔,但真係好弱
都係因為東登

西登既強勁風力,我即時諗起黑格比

仲有派比安

派比安係咪果次3號波但吹撚到垃圾桶都飛起果次
7點TAF 會update 睇下預幾級風先
其實打西有乜好處?

https://www.youtube.com/watch?v=LrKHbQqGwqo
再等其他高手補充啦

我仲好撚記得杜鵑
都係因為東登

仲有派比安

前面有片
支那氣象台更新咗, 再西移

強度

Typoon login

好耐都冇試過有颱風登陸了

對上一個已經係約克

仲有一次掛10仔果次都係中出香港架喎
大交合0500

盼風假港人人數即將急增
想慢d

應該拖唔到全日
大交合0500

跟呢條行坐8望幾多睇強度
又日間最近,跟足的話星期三實放假

入黎問風假果d滿意未
如果真係近距南掠
嗰班有風假放就去行街睇戲食飯嘅人
陣間一掛一號飛機撚 返工撚就準備全面進場
大交合0500

入黎問風假果d滿意未

放唔足全日

再等其他高手補充啦

我仲好撚記得杜鵑
都係因為東登

仲有派比安

前面有片

睇到了,尋晚訓左冇爬文
大交合0500

入黎問風假果d滿意未

放唔足全日

如果減速就
入700都未T1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞