【颱風追擊】1713號熱帶氣旋 天鴿 HATO(15W)

1001 回覆
61 Like 3 Dislike
真係好神奇,今朝睇預測,見有機會上貓,臨放工睇個預測已經係連STS都唔知有無

呢個就係追風既樂趣

其實追返當年蓮花,各機構瘋狂炒車,都好過癮
高低層分離搞左成日終於有D起色

但天鴿就進入高風切區域 如果夜啲仲未cover到基本上只能維持強度
小弟要戶外工作
一落雨就唔曬做
大交合講到之後日日落
可唔可信 ???
睇可見光見到中心有小小南落入對流既現象 但係cwb定位繼續西北0.1

jma向南追定位
而家20.2N,123.5E
小弟要戶外工作
一落雨就唔曬做
大交合講到之後日日落
可唔可信 ???

可信過呢度既咁多位
真係好神奇,今朝睇預測,見有機會上貓,臨放工睇個預測已經係連STS都唔知有無

呢個就係追風既樂趣

呢個就係追風既樂趣

小弟要戶外工作
一落雨就唔曬做
大交合講到之後日日落
可唔可信 ???

五時花六時變
都係預自己最壞打算啦
總部34.5,高唔過納沙海棠果陣

全港睇就同納沙海棠果陣差唔多咁熱

最熱:打鼓嶺37.7
市區最熱:共同37.3 跑馬地,黃大仙,九龍城

37度或以上地區:11個,6個新界,機場+4個市區

見到櫻花台長咁講。 好想兩台既氣象post可以combine
見到櫻花台長咁講。 好想兩台既氣象post可以combine

舊登有幾位user好敵視蓮燈
雖然核心成員都係兩邊走
Btw台長之名唔敢當
正正常常其他巴絲咁叫我刺身或者櫻花巴打就得啦抹茶好易同(道地檸檬)綠茶巴打撈亂
Btw台長之名唔敢當
正正常常其他巴絲咁叫我刺身或者櫻花巴打就得啦抹茶好易同(道地檸檬)綠茶巴打撈亂

同櫻花兄交合
Btw台長之名唔敢當

同櫻花兄交合

THIS

IS

GAY

!!!!
Btw台長之名唔敢當

同櫻花兄交合

THIS

IS

GAY

!!!!

個名姐
櫻花綠茶刺身
請勿造神
N夠未啊屌你
N去福建呀笨
皮己收
安心返工😂😂
杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮杜蘇芮
而家只不過係8月
香港已經打左1個風
仲有2個月風季
香港係剩下月份每星期打一次風
就可以打破唔知邊年打最多風嘅記錄
即係話香港仲有幾個星期可以天晴走盞
只要我地高登 連登 蘋果同誠哥返左黎
根本可以日日打風 破紀錄卓卓有餘
空颱兩個月又有咩所謂?
你問下自己 有邊個地方係一個月都無空颱過?
最緊要海南冇風打
峴港 風季十月先開波十一月就完
菲律賓 打風咁多人命傷亡
根本就唔想有風打
海南 不說也罷
根本就無咩野好講 只不過係負碌
論地理位置我地香港比海南更近太平洋 颱風減弱幅度更細
見到你地係咁抽天文台水
我真係越諗越撚灰
根本唔知自己做乜要支持一個天文台10幾年而換得俾人嘲笑既地步
知唔知咩叫尊重、respect?
好撚煩囉成日搬D歷史出o黎話點話點
我心諗一句, 你講既我全部知, 甚至乎你唔知既我都知
第一唔使你教我
第二唔使你分析我聽
第三我無屌你先
一打風落雨出面最少半版post 係抽水
好難忍到一個都唔reply
或者轉去其他forum 係唯一解決方法
北到福建
而家只不過係8月
香港已經打左2個風
仲有2個月風季
香港係剩下月份每星期打一次風
就可以打破唔知邊年打最多風嘅記錄
即係話香港仲有幾個星期可以天晴走盞
只要我地高登 連登 蘋果同誠哥返左黎
根本可以日日打風 破紀錄卓卓有餘
空颱兩個月又有咩所謂?
你問下自己 有邊個地方係一個月都無空颱過?
最緊要海南冇風打
峴港 風季十月先開波十一月就完
菲律賓 打風咁多人命傷亡
根本就唔想有風打
海南 不說也罷
根本就無咩野好講 只不過係負碌
論地理位置我地香港比海南更近太平洋 颱風減弱幅度更細
見到你地係咁抽天文台水
我真係越諗越撚灰
根本唔知自己做乜要支持一個天文台10幾年而換得俾人嘲笑既地步
知唔知咩叫尊重、respect?
好撚煩囉成日搬D歷史出o黎話點話點
我心諗一句, 你講既我全部知, 甚至乎你唔知既我都知
第一唔使你教我
第二唔使你分析我聽
第三我無屌你先
一打風落雨出面最少半版post 係抽水
好難忍到一個都唔reply
或者轉去其他forum 係唯一解決方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞