【颱風追擊】1713號熱帶氣旋 天鴿 HATO(15W)

1001 回覆
61 Like 3 Dislike
Cma 西調大鵬
Cma 西調大鵬

完了
Cma 西調大鵬

完了

西調都完

有冇機會cut到去中線

如果兩個高壓早連接會唔會有機會
Cma 西調大鵬

完了

西調都完

太早調
Cma 西調大鵬

完了

西調都完

太早調

寧西勿東
Cma 西調大鵬

完了

西調都完

太早調

寧西勿東

true
除非天鴿能夠增強到強烈熱帶風暴上限或以上的強度,否則按照香城膠盒的現時預測路徑,打工仔要上班的機會仍是在。

時間都唔夾,班打工仔都係要返

點樣先會影響航班升降?東西登有咩分別?
假如係東登(路線A)機場會先吹西北方側風影響航班升降 當颱風在西北方遠離hk 機場就會改吹平行於跑道的西南風
假如係西登(路徑B)嘅話就啱啱相反,機場會先吹起平行於跑道的東北風,當颱風在西南方遠離hk 機場就會吹起東南側風影響航班升降
根據目前路徑預測23號天鴿會最接近hk 所以最有可能受影響 不過詳情應該去問翻相應嘅航空公司
呢度每人會知飛唔飛到 大家係聽日or當日問航空公司啦

聽朝訓醒應該知

其實8號 even10號都可以起飛同降落, 所以根本無人會知

但係西邊打過黎係咪嚴重好多?

正式西登會大風好多, 唔一定要由西打過黎, 但登陸點要係香港西面就會因為地型而食風好多
進場先留個名
睇吓有冇臨陣北跳先

有冇機會cut到去中線

如果兩個高壓早連接會唔會有機會

聽朝早應該可以完成連接
進場先留個名
睇吓有冇臨陣北跳先

紅海灣
唔好打過黎呀 仲有好多野未做

有冇機會cut到去中線

而家準備坐巴士對正中線,
唔好切去快線唔該

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞